Maku

Saksalainen kaalisalaatti

50 min
5
1

Saksalainen kaalisalaatti

GL
MU
1
5
Saksalaiseen tyyliin valmistettu kaalisalaatti on ihanan mehevää ja sopivan mausteista. Saksalainen kaalisalaatti säilyy jääkaapissa useita päiviä, jos ei katoa sitä ennen parempiin suihin!
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 800 gvalkokaalia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplsipulia
  • 25 gvoita
  • 1 dlkasvislientä
  • 1/2 dlviinietikkaa (omena)
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 tltilliä (kuivattua)
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa tai raasta kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Mausta suolalla.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa.

Lisää pannulle sipulin joukkoon kuuma kasvisliemi, viinietikka ja öljy. Sekoita ja kiehauta.

Kaada lämmin liemi kaalisuikaleiden päälle. Mausta salaatti tillillä ja pippurilla, sekoita hyvin.

Anna salaatin maustua vähintään puoli tuntia.

Vinkki!

* Voit valmistaa salaatin päivän tai kaksi etukäteen. Säilytä salaatti jääkaapissa, ja nosta se pari tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä