


Saksalainen kaalisalaatti
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Saksalaiseen tyyliin valmistettu kaalisalaatti on ihanan mehevää ja sopivan mausteista. Saksalainen kaalisalaatti säilyy jääkaapissa useita päiviä, jos ei katoa sitä ennen parempiin suihin!
Reseptin ainekset
8 annosta
800 g
valkokaalia
1 tl
suolaa
1 kpl
sipulia
25 g
voita
1 dl
kasvislientä
1/2 dl
viinietikkaa (omena)
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
tilliä (kuivattua)
1/2 tl
mustapippuria
Leikkaa tai raasta kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Mausta suolalla.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa.
Lisää pannulle sipulin joukkoon kuuma kasvisliemi, viinietikka ja öljy. Sekoita ja kiehauta.
Kaada lämmin liemi kaalisuikaleiden päälle. Mausta salaatti tillillä ja pippurilla, sekoita hyvin.
Anna salaatin maustua vähintään puoli tuntia.
* Voit valmistaa salaatin päivän tai kaksi etukäteen. Säilytä salaatti jääkaapissa, ja nosta se pari tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
