Parempi pastapäivä! Sahramipasta on pirteän sitruunainen ja lempeän pippurinen ihanuus – ja valmis vain 8 minuutissa
Kasvis
8 min
{
Aktiivinen 8 min
Passiivinen
Sahramipasta on niin hyvää ja helppo tehdä, että se nostaa melkein kyyneleet silmiin. Reseptin ainekset on kätevä pitää kaapissa vaikkapa yllätysvieraiden (tai akuutin pastahimon) varalta!

Reseptin ainekset 4 annosta
350 gtagliatellea
1 tlsuolaa
1½–2 gsahramia
2 rkloliiviöljyä
4 rklpersiljaa (hienonnettuna)
2valkosipulinkynttä
2 dlparmesaania tai pecorinoa (raastettuna)
1(luomu)sitruunan kuori (raastettuna)
4 rklvoita
1–2 tlroseepippuria (murskattuna)
Sahramipasta valmistuu näin:
- Kiehauta pastavesi. Lisää suola, sahrami ja öljy. Keitä pasta maustetussa vedessä ohjeen mukaan.
- Hienonna persilja ja purista valkosipulinkynnet sekaan. Raasta juusto ja pestyn sitruunan kuori.
- Valuta pasta. Sekoita persiljaseos, juustoraaste, sitruunankuoriraaste, voi ja roseepippurimurska. Tarjoa heti.
Vinkki!
Pastan määrä syöjää kohden riippuu nälästä ja kastikkeesta, mutta noin 60 grammaa alkuruokana ja 125 grammaa pääruokana on hyvä ohjenuora.