


Rypsiporsaan Ragu & Gnocchit
Mikä sen parempaa kuin hyvässä liemessä pitkään hautunut kotimainen porsaan niska
RAGU
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja suolaa porsaan niska huolella
Lämmitä pata liedellä kuumaksi, lisää tilkka öljyä ja ruskista niska padassa
Kun liha on ruskistunut, niin nosta liha sivuun
Silppua sipuli, valkosipuli ja juuriselleri pieneksi ja hauduta miedolla lämmöllä voisssa ja öljyssä
Lisää sekaan savupaprikajauhe ja chili ja freesaa hetki
Lisää sitten punaviini ja anna kiehahtaa
Kun viini on kunnolla kiehahtanut, niin lisää tomaattikastike ja kanaliemi
Lisää sitten viimeisenä sekaan porsaan niska, yrtit, pippuri ja oliiviöljy
Laita kansi padan päälle ja nosta pata uuniin, laske uunin lämpö 150 asteeseen ja hauduta 3 tuntia
GNOCCHIT
Kuori perunat ja keitä ne suolaisessa vedessä kypsäksi mutta älä perunoiden halkeilla
Valuta perunat, muussaa perunat ja jätä jäähtymään hetkeksi
Mausta muusi suolalla ja pippurilla, lisää muna ja jauhot ja sekoita taikinaksi
Sirottele jauhoja työlaudalle ja muotoileja kauli taikina ohueksi ja pitkäksi soiroksi ja leikkaa siitä n.2cm pituisia paloja
Juuri ennen tarjoilua kiehauta iso kattillalinen miedosti suolattua vettä
Tiputa gnocchit veteen ja keitä kunnes nousevat pintaan
Nosta gnocchit pois reikäkauhalla, valuta hyvin
Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää pannulle tilkka öljyä, possuragua kastikkeineen ja gnocchit
Hauduttele vielä pari minuuttia ja tarjoa lautaselle
Raasta päälle reilusti parmesaania