Maku

Rypsiporsaan Ragu & Gnocchit

0
1

Rypsiporsaan Ragu & Gnocchit

Mikä sen parempaa kuin hyvässä liemessä pitkään hautunut kotimainen porsaan niska
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgrypsiporsaan niskaa
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 kplvarsisellerin vartta
  • 1 rklsavupaprikajauhetta
  • 1 tlchilijauhetta
  • 5 dlkanalientä
  • 3 dltomaattikastiketta
  • 2 dlpunaviiniä
  • 1 tlmustapippuria myllystä
  • 1 tlkuivattua oreganoa
  • ½ tlkuivattua timjamia
  • 5 rkloliiviöljyä
  • 1 kgjauhoista perunaa
  • 1 kplkananmuna
  • 300 gvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa ja mustapippuria (lisää suolaa oman maun mukaan)
  • 50 gparmesaania raastettuna

Lisäksi

  • voita ja öljyä paistamiseen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

RAGU

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja suolaa porsaan niska huolella

Lämmitä pata liedellä kuumaksi, lisää tilkka öljyä ja ruskista niska padassa

Kun liha on ruskistunut, niin nosta liha sivuun

Silppua sipuli, valkosipuli ja juuriselleri pieneksi ja hauduta miedolla lämmöllä voisssa ja öljyssä

Lisää sekaan savupaprikajauhe ja chili ja freesaa hetki

Lisää sitten punaviini ja anna kiehahtaa

Kun viini on kunnolla kiehahtanut, niin lisää tomaattikastike ja kanaliemi

Lisää sitten viimeisenä sekaan porsaan niska, yrtit, pippuri ja oliiviöljy

Laita kansi padan päälle ja nosta pata uuniin, laske uunin lämpö 150 asteeseen ja hauduta 3 tuntia

GNOCCHIT

Kuori perunat ja keitä ne suolaisessa vedessä kypsäksi mutta älä perunoiden halkeilla

Valuta perunat, muussaa perunat ja jätä jäähtymään hetkeksi

Mausta muusi suolalla ja pippurilla, lisää muna ja jauhot ja sekoita taikinaksi

Sirottele jauhoja työlaudalle ja muotoileja kauli taikina ohueksi ja pitkäksi soiroksi ja leikkaa siitä n.2cm pituisia paloja

Juuri ennen tarjoilua kiehauta iso kattillalinen miedosti suolattua vettä

Tiputa gnocchit veteen ja keitä kunnes nousevat pintaan

Nosta gnocchit pois reikäkauhalla, valuta hyvin

Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää pannulle tilkka öljyä, possuragua kastikkeineen ja gnocchit

Hauduttele vielä pari minuuttia ja tarjoa lautaselle

Raasta päälle reilusti parmesaania

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä