


Ruusukvittenimarmeladi
Leikkaa ruusukvittenit neljään osaan ja poista siemenet. Kaada hedelmät kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, vesi ja vaniljatanko. Keitä hiljalleen, kunnes ruusukvittenit soseutuvat eli noin 15 minuuttia.
Soseuta seos sosemyllyllä tai puserra siivilän lävitse. Säilö ruusukvittenimarmeladi kuumennettuihin puhtaisiin purkkeihin ja säilytä kylmässä.
•Ruusukvittenit kypsyvät syys-lokakuun vaihteessa ja sato kannattaa kerätä talteen vasta ensimmäisten pakkasten puraistua, jolloin hedelmien maku hieman imeltyy.
•Kypsät kirkkaan keltaiset ruusukvittenit muistuttavat pieniä kuhmuraisia sitruunoita. Ne sisältävät runsaasti pektiiniä, joten niistä voi valmistaa helposti raikkaan kirpeää marmeladia.
•Ruusukvitteneistä saat ihanaa sitruunaista tuoksua keittiöösi. Asettele pari kolme kypsyvää hedelmää lautaselle keittiön pöydälle.