


Ruusukaalit pekonilla – pikapaistetut kaalit höystetään vaahterasiirapilla, pähkinöillä ja karpaloilla
15 min
Ruusukaalista ja pekonista valmistuu maistuva lisuke vartissa. Pikapaistettu ruusukaali-pekoniseos viimeistellään vaahterasiirapilla, pekaanipähkinöillä ja kuivatuilla karpaloilla.
Reseptin ainekset
4 hengelle
2
valkosipulinkynttä
600 g
ruusukaaleja
1 pkt (170 g)
pekonia
¾ dl
rypsiöljyä
noin 1 rkl
vaahterasiirappia
3 rkl
paahdettuja pekaanipähkinöitä (rouhittuna)
3 rkl
kuivattuja karpaloita (hienonnettuna)
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Ruusukaalit pekonilla – ohje:
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Puolita pienet ja lohko neljään osaan isot ruusukaalit. Kuutioi pekoni.
- Kuumenna öljy. Lisää joukkoon valkosipulit ja pekonit. Paista muutama minuutti koko ajan käännellen. Lisää kaalit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää vaahterasiirappi ja paista sekoitellen hetki.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla. Viimeistele pähkinöillä ja karpaloilla. Jos olet yrttien ystävä, lisää joukkoon lehtipersiljaa tai timjamia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat