Maku

Ruskeakastike – perinteinen liharuokien kaveri

30 min
3.7
11

Ruskeakastike – perinteinen liharuokien kaveri

MU
11
3.7
Perinteinen ruskeakastike sopii mainiosti lihapullien, pihvien, kyljysten ja makkaran kastikkeesi sekä sianliha-, makkara- ja jauhelihakastikkeen pohjaksi.
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 30 gvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlvettä
  • 2 rkllihafondia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Näin ruskeakastike valmistuu:

Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna rasva paistinpannussa, lisää sipulikuutiot ja anna niiden kiehua läpikuultaviksi.

Lisää vehnäjauhot ja ruskista ne kauniin kullanruskeiksi. Lisää vesi-liemivalmistesekoitus ja sekoita kastike sileäksi.

Anna kiehua hiljaa poreillen 15–20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike tarvittaessa.

Tuunaa kastiketta ruoan mukaan:

• Tomaatti-nakkikastike: Lisää 1/2 dl tomaattipyreetä, 1 tl fariinisokeria ja 300 g nakinpaloja.

• Sinappi-kermakastike: Lisää 2 rkl sinappia ja 1 dl kermavaahtoa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä