3,8(46)
Ruskeakastike – perinteinen liharuokien kaveri
munaton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Perinteinen ruskeakastike sopii mainiosti lihapullien, pihvien, kyljysten ja makkaran kastikkeesi sekä sianliha-, makkara- ja jauhelihakastikkeen pohjaksi.
Julkaistu 7.1.2006
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Ruskeakastike
1 kplsipulia
30 gvoita
3 rklvehnäjauhoja
5 dlvettä
2 rkllihafondia
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Ruskeakastike valmistuu näin:

  1. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna rasva paistinpannussa, lisää sipulikuutiot ja anna niiden kiehua läpikuultaviksi.
  2. Lisää vehnäjauhot ja ruskista ne kauniin kullanruskeiksi. Lisää vesi-liemivalmistesekoitus ja sekoita kastike sileäksi.
  3. Anna kiehua hiljaa poreillen 15–20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike tarvittaessa.

Tuunaa kastiketta ruoan mukaan:

  • Tomaatti-nakkikastike: Lisää 1/2 dl tomaattipyreetä, 1 tl fariinisokeria ja 300 g nakinpaloja.
  • Sinappi-kermakastike: Lisää 2 rkl sinappia ja 1 dl kermavaahtoa.
11 kommenttia