Maku

Ruskeakastike – perinteinen liharuokien kaveri

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Perinteinen ruskeakastike sopii mainiosti lihapullien, pihvien, kyljysten ja makkaran kastikkeesi sekä sianliha-, makkara- ja jauhelihakastikkeen pohjaksi.
MU
3.8
11
Julkaistu: 7.1.2006


Ainekset (4 annosta)

Ruskeakastike

  • 1 kplsipulia
  • 30 gvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlvettä
  • 2 rkllihafondia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Ruskeakastike valmistuu näin:

  1. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna rasva paistinpannussa, lisää sipulikuutiot ja anna niiden kiehua läpikuultaviksi.
  2. Lisää vehnäjauhot ja ruskista ne kauniin kullanruskeiksi. Lisää vesi-liemivalmistesekoitus ja sekoita kastike sileäksi.
  3. Anna kiehua hiljaa poreillen 15–20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike tarvittaessa.

Tuunaa kastiketta ruoan mukaan:

  • Tomaatti-nakkikastike: Lisää 1/2 dl tomaattipyreetä, 1 tl fariinisokeria ja 300 g nakinpaloja.
  • Sinappi-kermakastike: Lisää 2 rkl sinappia ja 1 dl kermavaahtoa.
MITÄ PIDIT?
3.76
11 kommenttia