


Ruskeakastike – perinteinen liharuokien kaveri
30 min
Perinteinen ruskeakastike sopii mainiosti lihapullien, pihvien, kyljysten ja makkaran kastikkeesi sekä sianliha-, makkara- ja jauhelihakastikkeen pohjaksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
Ruskeakastike
1
sipuli
30 g
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
vettä
2 rkl
lihafondia
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Ruskeakastike – ohje:
- Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna rasva paistinpannussa, lisää sipulikuutiot ja anna niiden kiehua läpikuultaviksi.
- Lisää vehnäjauhot ja ruskista ne kauniin kullanruskeiksi. Lisää vesi-liemivalmistesekoitus ja sekoita kastike sileäksi.
- Anna kiehua hiljaa poreillen 15–20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike tarvittaessa.
Tuunaa kastiketta ruoan mukaan:
- Tomaatti-nakkikastike: Lisää 1/2 dl tomaattipyreetä, 1 tl fariinisokeria ja 300 g nakinpaloja.
- Sinappi-kermakastike: Lisää 2 rkl sinappia ja 1 dl kermavaahtoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat