Ruskeakastike – perinteinen liharuokien kaveri
munaton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Perinteinen ruskeakastike sopii mainiosti lihapullien, pihvien, kyljysten ja makkaran kastikkeesi sekä sianliha-, makkara- ja jauhelihakastikkeen pohjaksi.

Reseptin ainekset 4 annosta
Ruskeakastike
1 kplsipulia
30 gvoita
3 rklvehnäjauhoja
5 dlvettä
2 rkllihafondia
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Ruskeakastike valmistuu näin:
- Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna rasva paistinpannussa, lisää sipulikuutiot ja anna niiden kiehua läpikuultaviksi.
- Lisää vehnäjauhot ja ruskista ne kauniin kullanruskeiksi. Lisää vesi-liemivalmistesekoitus ja sekoita kastike sileäksi.
- Anna kiehua hiljaa poreillen 15–20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike tarvittaessa.
Tuunaa kastiketta ruoan mukaan:
- Tomaatti-nakkikastike: Lisää 1/2 dl tomaattipyreetä, 1 tl fariinisokeria ja 300 g nakinpaloja.
- Sinappi-kermakastike: Lisää 2 rkl sinappia ja 1 dl kermavaahtoa.