Ruokaisa savukalasalaatti siiasta
1 h
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min
Savukalasalaatti on raikas ja ruokaisa herkku! Tässä reseptissä kalana on käytetty savustettua siikaa.

Reseptin ainekset 4 annosta
1 kplsavustettua siikaa
4 kplkeitettyä munaa
1 kpljääsalaattia ruukussa
5 dlrucolaa
1 kplkurkkua
250 gkirsikkatomaattia
1 kplpunasipulia
1/2 dlkapriksia (varrellisia)
Kastike
1/2 dlrypsiöljyä
1/4 dlomenaviinetikkaa
1 rklsinappia
2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1/4 tlmustapippuria
1/4 tlsuolaa
Krutongit
4 kplhiivaleipäviipaletta
2 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
Valmista aluksi krutongit. Leikkaa leivät kuutioiksi. Paista kuutiot paistinpannulla rasvassa. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla valkosipulinkynnellä.
Perkaa savukala annospaloiksi. Keitä munat. Kuori jäähtyneet munat ja leikkaa ne lohkoiksi.
Huuhtele salaatit ja kasvikset. Revi salaatit annoskulhoon tai neljälle ruokalautaselle.
Leikkaa kurkku kuutioiksi, tomaatit kahtia ja sipuli ohuiksi renkaiksi.
Asettele savukala, munat, kurkut, tomaatit, sipulit, kaprikset ja krutongit salaatinlehtien päälle kauniisti. Kaada lopuksi kastike.
Nauti kesäisenä lounaana tai iltapalana kuivan valkoviinin kera.