


Ruokaisa savukalasalaatti siiasta
1 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min
Savukalasalaatti on raikas ja ruokaisa herkku! Tässä reseptissä kalana on käytetty savustettua siikaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
savustettua siikaa
4 kpl
keitettyä munaa
1 kpl
jääsalaattia ruukussa
5 dl
rucolaa
1 kpl
kurkkua
250 g
kirsikkatomaattia
1 kpl
punasipulia
1/2 dl
kapriksia (varrellisia)
Kastike
1/2 dl
rypsiöljyä
1/4 dl
omenaviinetikkaa
1 rkl
sinappia
2 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
Krutongit
4 kpl
hiivaleipäviipaletta
2 rkl
margariinia (rasvaa 60 %)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
Valmista aluksi krutongit. Leikkaa leivät kuutioiksi. Paista kuutiot paistinpannulla rasvassa. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla valkosipulinkynnellä.
Perkaa savukala annospaloiksi. Keitä munat. Kuori jäähtyneet munat ja leikkaa ne lohkoiksi.
Huuhtele salaatit ja kasvikset. Revi salaatit annoskulhoon tai neljälle ruokalautaselle.
Leikkaa kurkku kuutioiksi, tomaatit kahtia ja sipuli ohuiksi renkaiksi.
Asettele savukala, munat, kurkut, tomaatit, sipulit, kaprikset ja krutongit salaatinlehtien päälle kauniisti. Kaada lopuksi kastike.
Nauti kesäisenä lounaana tai iltapalana kuivan valkoviinin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat