Maku

Ruokaisa savukalasalaatti siiasta

1 h
4
0

Ruokaisa savukalasalaatti siiasta

Savukalasalaatti on raikas ja ruokaisa herkku! Tässä reseptissä kalana on käytetty savustettua siikaa.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsavustettua siikaa
  • 4 kplkeitettyä munaa
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 5 dlrucolaa
  • 1 kplkurkkua
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1 kplpunasipulia
  • 1/2 dlkapriksia (varrellisia)

Kastike

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/4 dlomenaviinetikkaa
  • 1 rklsinappia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Krutongit

  • 4 kplhiivaleipäviipaletta
  • 2 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista aluksi krutongit. Leikkaa leivät kuutioiksi. Paista kuutiot paistinpannulla rasvassa. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla valkosipulinkynnellä.

Perkaa savukala annospaloiksi. Keitä munat. Kuori jäähtyneet munat ja leikkaa ne lohkoiksi.

Huuhtele salaatit ja kasvikset. Revi salaatit annoskulhoon tai neljälle ruokalautaselle.

Leikkaa kurkku kuutioiksi, tomaatit kahtia ja sipuli ohuiksi renkaiksi.

Asettele savukala, munat, kurkut, tomaatit, sipulit, kaprikset ja krutongit salaatinlehtien päälle kauniisti. Kaada lopuksi kastike.

Nauti kesäisenä lounaana tai iltapalana kuivan valkoviinin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä