


Ruokaisa salaatti tonnikalapihveistä
Tonnikalapihveistä valmistettu ruokaisa salaatti saa makua avokadovinaigrettestä ja tulisesta sriracha-cremestä.
Valele tonnikalapihvien pintaan öljy. Ripottelen kaikille pinnoille chilijauhetta, mustapippuria ja suolaa. Jätä maustumaan, kunnes salaatin muut osat ovat valmiit. Yhdistä kaikki salaattiainekset isossa ja laakeassa kulhossa. Laita avokadovinaigretten ainekset korkea reunaisene kulhoon ja aja tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Lisää öljyä, mikäli kastike tuntuu liian paksulta. Se kuuluu olla helposti kaadettavissa. Yhdistä sriracha-cremen ainekset pienessä kulhossa lusikalla sekoitellen. Lisää tulisuutta chilikastikeella oman maun mukaan. Paista tonnikalapihvit todella kuumalla grillillä tai pannulla 2 minuuttia per puoli. Pihvi on parhaimmillaan, kun se jää keskeltä hieman raaaksi. Leikka pihvit kahteen osaan. Kaada salaattiin hieman valmista vinaigretteä ja sekoita kevyesti. Aseta salaatin pinnalle tonnikalapihvit ja tiputtele sinne tänne hieman sriracha-cremeä. Jätä loput kastikkeet pöytään, jotta niitä voi ottaa lisää tarvittaessa. Kastikkeiden kanssa ei kannata lotrata ennen kuin salaattiannokset ovat lautasilla.