


Helposti ja nopeasti
Ruokaisa kana-caesarsalaatti kvinoalla täydennettynä on kuin lounassalaattien lottovoitto
20 min
Ruokaisa kana-caesarsalaatti täydennetään keitetyllä kvinoalla. Hiukan kevyempi versio klassisesta kastikkeesta syntyy jogurtista.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
kvinoaa
2
isoa viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1 rkl + 1 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
400 g
maustamatonta broilerin sisäfileetä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitania tai romainea)
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
Kastike
2
anjovisfileetä
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
2 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 10 %)
1 tl
dijonsinappia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Ruokaisa kana-caesarsalaatti − ohje:
- Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä runsaalla lämpimällä vedellä. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä kvinoa huolellisesti. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Revi leipäviipaleet pieniksi suupaloiksi. Hienonna valkosipulinkynsi. Paista leipäpaloja öljyssä kuumalla pannulla pari minuuttia. Laske lämpöä hieman, lisää valkosipuli ja jatka paistamista toiset pari minuuttia. Siirrä leipäpalat syrjään.
- Lisää öljyä pannulle ja paista broilerinfileet kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääräise fileet folioon vetäytymään salaatin valmistumisen ajaksi.
- Hienonna anjovisfileet ja valkosipulinkynsi veitsellä. Raasta parmesaani. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.
- Pese ja revi salaatti isoon kulhoon. Leikkaa broilerinfileet viipaleiksi. Kääntele broileri, kvinoa, leipäpalat ja kastike salaatinlehtien joukkoon. Raasta parmesaania päälle.
Vinkki!
Kalattoman version kastikkeesta saat korvaamalla anjovisfileet ruokalusikallisella hienonnettuja kapriksia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat