


Rukolavokki
5 min
Kevyesti vokattu rukola on helppo kasvisruoka, joka maistuu nuudeleiden tai aromaattisen riisin kanssa. Keitä lisäkeriisi tai -nuudelit ensin, sillä itse rukolavokki valmistuu parissa minuutissa.
Reseptin ainekset
2 annosta
70 g
villirukolaa (1 rasia)
1
porkkana (iso)
1/2
punainen chili
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulia
1 rkl
seesamiöljyä
1 tl
soijakastiketta
1 tl
hunajaa
1 tl
sitruunamehua
1/4 tl
mustapippuria
1 rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
basmatiriisiä (tai nuudeleita)
Rukolavokki – ohje:
- Huuhdo ja kuivaa rucola.
- Kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet ja kevätsipulit.
- Kuumenna öljy pienessä vokissa tai pannulla. Lisää porkkanatikut, sipulit ja chili. Paista sekoitellen 1–2 minuuttia.
- Lisää soijakastike, hunaja ja sitruunamehu. Kääntele joukkoon rukola. Kuumenna vain sen verran, että rukola lämpenee. Mausta mustapippurilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Tarjoa rukolavokki keitetyn basmatiriisin tai nuudeleiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat