Rucolavokki

5 min
0
0

Rucolavokki

GL
MA
MU
0
0
Kevyesti vokattu rucola on helppo kasvisruoka, joka maistuu nuudeleiden tai aromaattisen riisin kanssa. Keitä lisäkeriisi tai -nuudelit ensin, sillä itse rucolavokki valmistuu parissa minuutissa.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 70 gvillirucolaa (1 rasia)
  • 1 kplporkkana (iso)
  • 1/2 kplpunaista chiliä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplkevätsipulia
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1 tlsoijakastiketta
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklseesaminsiemeniä

Lisäksi

  • basmatiriisiä (tai nuudeleita)

Tee näin

5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN

Huuhdo ja kuivaa rucola.

Kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet ja kevätsipulit.

Kuumenna öljy pienessä vokissa tai pannulla. Lisää porkkanatikut, sipulit ja chili. Paista sekoitellen 1–2 minuuttia.

Lisää soijakastike, hunaja ja sitruunamehu. Kääntele joukkoon rucola. Kuumenna vain sen verran, että rucola lämpenee. Mausta mustapippurilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Tarjoa rucolavokki keitetyn basmatiriisin tai nuudeleiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä