Maku

Rouskupikkelssi

45 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen
GL
KA
LA
MA
MU
4
0
Kuvat Juhani Salonen


Ainekset (1 annosta)

  • 500 gkangasrouskuja
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 tlsinapinsiemeniä (kokonaisia)
  • 1 tlkardemummaa (kokonaisia)
  • 1/2 dlmustaherukanlehtiä

Mausteliemi

  • 1 dlviinietikkaa (hunaja)
  • 2 dlväkiviinaetikkaa
  • 3 dlvettä
  • 1 1/2 dlhedelmäsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Puhdista ja keitä sienet kahdessa vedessä. Heitä keitinvedet pois ja huuhdo ja valuta sienet hyvin. Huuhdo lopuksi kylmällä vedellä ja valuta.

Lado sienet kiehuvalla vedellä huuhdottuun tai 120-asteisessa uunissa kuumennettuun purkkiin kerroksittain mausteiden kanssa.

Keitä liemi etikoista, vedestä, sokerista ja suolasta. Kaada liemi kiehuvana sienten ja mausteiden päälle. Sulje rouskupikkelssitölkki heti.

•Myös pienet kantarellit ovat somia etikkaan säilöttyinä.

MITÄ PIDIT?
4