


Rouskupikkelssi
45 min
Reseptin ainekset
1 annos
500 g
kangasrouskuja
1 tl
mustapippuria (kokonaisia)
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)
1 tl
sinapinsiemeniä (kokonaisia)
1 tl
kardemummaa (kokonaisia)
1/2 dl
mustaherukanlehtiä
Mausteliemi
1 dl
viinietikkaa (hunaja)
2 dl
väkiviinaetikkaa
3 dl
vettä
1 1/2 dl
hedelmäsokeria
1/2 tl
suolaa
Puhdista ja keitä sienet kahdessa vedessä. Heitä keitinvedet pois ja huuhdo ja valuta sienet hyvin. Huuhdo lopuksi kylmällä vedellä ja valuta.
Lado sienet kiehuvalla vedellä huuhdottuun tai 120-asteisessa uunissa kuumennettuun purkkiin kerroksittain mausteiden kanssa.
Keitä liemi etikoista, vedestä, sokerista ja suolasta. Kaada liemi kiehuvana sienten ja mausteiden päälle. Sulje rouskupikkelssitölkki heti.
Vinkki!
Myös pienet kantarellit ovat somia etikkaan säilöttyinä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat