Maku

Rouheinen focaccia & valkosipuliöljy

1 h 50 min
4.5
1

Rouheinen focaccia & valkosipuliöljy

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

taikina

  • 7 dlrouheisia sämpyläjauhoja
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 3,5 dlkädenlämpöistä vettä
  • 0,5 dlöljyä
  • 2-3 rklöljyä vuoan öljyämiseen

valkosipuliöljy

  • 2-3 kplvalkosipulinkynsiä raastettuna
  • 0,5 dllaadukasta oliiviöljyä
  • 1 tlsitruunamehua

lisäksi

  • 1 rklkuivattua rosmariinia
  • sormisuolaa

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot ja kuivahiiva. 

Lisää joukkoon hunaja. 

Valuta hanasta kuumaa, vähintään kädenlämpöistä, vettä monitoimilaitteen kulhoon. 

Lisää n. puolet jauho-hunajaseoksesta. 

Vaivaa monitoimilaitteella. 

Lisää loput jauhot ja öljy. 

Kohota taikinaa lämpimässä paikassa kunnes se on kaksinkertainen. 

Öljyä uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. 

Kohota taikinaa vielä puolisen tuntia. 

Tee valkosipuliöljy murskaamalla pieneen kulhoon valkosipulinkynnet, lisää öljy ja sitruunamehu. Sekoita

Kun taikina on kohonnut, painele sormella syviä koloja pintaa ja sivele pinta valkosipuliöljyllä.

Ripottele pinnalle sormisuolaa ja rosmariinia.  

Lämmitä uuni 250 asteeseen ja paista focacciaa, uunista riippuen, n. 10-15 minuuttia. 

Kun focaccia tulee uunista, sivelen sen pinnalle vielä valkosipuliöljyä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä