Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rouheinen focaccia & valkosipuliöljy

1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
1 kpl
taikina
7 dl
rouheisia sämpyläjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
3,5 dl
kädenlämpöistä vettä
0,5 dl
öljyä
2-3 rkl
öljyä vuoan öljyämiseen
valkosipuliöljy
2-3 kpl
valkosipulinkynsiä raastettuna
0,5 dl
laadukasta oliiviöljyä
1 tl
sitruunamehua
lisäksi
1 rkl
kuivattua rosmariinia
sormisuolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot ja kuivahiiva. 

Lisää joukkoon hunaja. 

Valuta hanasta kuumaa, vähintään kädenlämpöistä, vettä monitoimilaitteen kulhoon. 

Lisää n. puolet jauho-hunajaseoksesta. 

Vaivaa monitoimilaitteella. 

Lisää loput jauhot ja öljy. 

Kohota taikinaa lämpimässä paikassa kunnes se on kaksinkertainen. 

Öljyä uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. 

Kohota taikinaa vielä puolisen tuntia. 

Tee valkosipuliöljy murskaamalla pieneen kulhoon valkosipulinkynnet, lisää öljy ja sitruunamehu. Sekoita

Kun taikina on kohonnut, painele sormella syviä koloja pintaa ja sivele pinta valkosipuliöljyllä.

Ripottele pinnalle sormisuolaa ja rosmariinia.  

Lämmitä uuni 250 asteeseen ja paista focacciaa, uunista riippuen, n. 10-15 minuuttia. 

Kun focaccia tulee uunista, sivelen sen pinnalle vielä valkosipuliöljyä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt