


Rouheinen focaccia & valkosipuliöljy
Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot ja kuivahiiva.
Lisää joukkoon hunaja.
Valuta hanasta kuumaa, vähintään kädenlämpöistä, vettä monitoimilaitteen kulhoon.
Lisää n. puolet jauho-hunajaseoksesta.
Vaivaa monitoimilaitteella.
Lisää loput jauhot ja öljy.
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa kunnes se on kaksinkertainen.
Öljyä uunivuoka ja kaada taikina vuokaan.
Kohota taikinaa vielä puolisen tuntia.
Tee valkosipuliöljy murskaamalla pieneen kulhoon valkosipulinkynnet, lisää öljy ja sitruunamehu. Sekoita
Kun taikina on kohonnut, painele sormella syviä koloja pintaa ja sivele pinta valkosipuliöljyllä.
Ripottele pinnalle sormisuolaa ja rosmariinia.
Lämmitä uuni 250 asteeseen ja paista focacciaa, uunista riippuen, n. 10-15 minuuttia.
Kun focaccia tulee uunista, sivelen sen pinnalle vielä valkosipuliöljyä.