Kotivinkki

Röstiperunat

1 h 10 min
0
0

Röstiperunat

KA
0
0
Tee röstiperunat jauhoisesta potusta ja tarjoa esimerkiksi savukalan sekä ruohosipulilla maustetun kermaviilin kanssa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gjauhoisia perunoita
  • 1sipuli
  • ¾ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • lämminsavukalaa, esim. savusilakoita
  • kermaviiliä
  • ruohosipulia

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

1. Pese ja kuori perunat. Raasta ne karkeaksi. Purista perunaraasteesta ylimääräinen vesi pois.
 

2. Nosta raaste kulhoon. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet.
 

3. Kuumenna voita valurautaisella paistinpannulla tai lettupannulla. Taputtele raasteesta paistinpannulle yksi tasainen kakku. Lettupannulla voit kypsentää pieniä, ohuempia röstejä. Alenna lämpöä minuutin kuluttua ja anna röstin kypsyä kannella tai foliolla peitettynä 15–20 minuuttia.
 

4. Jos teet yhden isomman röstin, varmista lastalla, että se on pohjasta irti. Peitä pannu tasaisella kattilankannella ja käännä ympäri. Valuta rösti kannelta takaisin pannulle ja kypsennä toistakin puolta 15–20 minuuttia. Lisää tarvittaessa hiukan rasvaa. Nosta lämpöä lopuksi, jotta alapuolikin ruskistuu.
 

5. Pikkuröstit voit kääntää lastan avulla. Kypsennä ison röstin tapaan.
6. Tarkista röstien kypsyys tikulla tai maistamalla. Jatka tarvittaessa kypsennystä. Tarjoa röstiperunat esimerkiksi savukalan ja ruohosipulilla maustetun kermaviilin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä