Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Röstiperunat

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Röstiperunat ovat jauhoisesta perunoista tehty lisuke, jossa raastetut perunat paistetaan rapeiksi pihveiksi pannulla tai uunissa. Tarjoa esimerkiksi savukalan sekä ruohosipulilla maustetun kermaviilin kanssa.

26.8.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
Röstiperunat
800 g
jauhoisia perunoita
1
sipuli
¾ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
voita paistamiseen
Lisäksi
lämminsavukalaa, esim. savusilakoita
kermaviiliä
ruohosipulia

Röstiperunat – ohje:

  1. Pese ja kuori perunat. Raasta ne karkeaksi. Purista perunaraasteesta ylimääräinen vesi pois.
  2. Nosta raaste kulhoon. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet.
  3. Kuumenna voita valurautaisella paistinpannulla tai lettupannulla. Taputtele raasteesta paistinpannulle yksi tasainen kakku. Lettupannulla voit kypsentää pieniä, ohuempia röstejä. Alenna lämpöä minuutin kuluttua ja anna röstin kypsyä kannella tai foliolla peitettynä 15–20 minuuttia.
  4. Jos teet yhden isomman röstin, varmista lastalla, että se on pohjasta irti. Peitä pannu tasaisella kattilankannella ja käännä ympäri. Valuta rösti kannelta takaisin pannulle ja kypsennä toistakin puolta 15–20 minuuttia. Lisää tarvittaessa hiukan rasvaa. Nosta lämpöä lopuksi, jotta alapuolikin ruskistuu.
  5. Pikkuröstit voit kääntää lastan avulla. Kypsennä ison röstin tapaan.
  6. Tarkista röstien kypsyys tikulla tai maistamalla. Jatka tarvittaessa kypsennystä. Tarjoa röstiperunat esimerkiksi savukalan ja ruohosipulilla maustetun kermaviilin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt