


Jäikö joulupöydästä yli rosollia ja perunoita? Valmista tähteistä näppärä rosollipyttipannu ja viimeistele uppomunalla
30 min
Joulun tähderuuista valmistuu käden käänteessä herkullinen rosollipyttipannu. Ruoan kruunaa uppomuna, jonka löysä keltuainen antaa ihanan silkkisen kastikkeen pyttipannulle. Voit piilottaa ateriaan myös joulukinkun rippeet tai tehdä lohiversion.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
4–6
keitettyä perunaa
1
sipuli
2 rkl
kasviöljyä
2–3 dl
valmista rosollia (sillitöntä)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ dl
lehtipersiljaa
Uppomuna
4
kananmunaa
vettä
väkiviinaetikkaa
sormisuolaa
Rosollipyttipannu ja uppomuna valmistuvat näin:
- Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota sipulia pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää perunat ja paista kullanruskeiksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa sillitön rosolli ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja.
- Valmista uppomuna: Riko munat kuppeihin. Laske kattilaan reilusti vettä. Vesi saa kevyesti kiehua. Lisää tilkka etikkaa. Tee kauhalla pyörre veteen. Kaada muna kupista pyörteeseen ja anna kiehua nelisen minuuttia.
- Nosta uppomuna reikäkauhalla paperille. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Tarjoa pyttipannun kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat