Maku

Rosmariini-valkosipulilampaanviulu

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Lampaanviulu on pääsiäispöydän ehdoton kuningas, jota tässä reseptissä maustavat perinteiset rosmariini ja valkosipuli. Lampaanviulun luu antaa lihalle makua ja paiston aikainen valelu tekee lihasta todella mehevää!
GL
MU
4
0
Julkaistu 19.11.2010


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 2000 glampaanlihaa (viulu)
  • 1 kplsitruunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rkltuoretta rosmariinia
  • 8 kplsardiinia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 3 rklvoita
Tulosta

Osta lampaanviulu, josta lihakauppias on poistanut luut, paitsi sääriluun, josta on hyvä pitää leikatessa kiinni.

Raasta sitruunan kuori ja halkaise sitruuna. Hiero koko lampaanviulu hyvin halkaistuilla sitruunanpaloilla sisältä ja ulkoa. Hiero pinnalle suolaa ja pippuria. Laita lampaan sisälle halkaistuja valkosipulinkynsiä, raastettua sitruunan kuorta ja rosmariinin oksia. Sido lampaanviulu narulla.

Pistä veitsen kärjellä lampaanviulun pintaan reikiä, jotka täytät sardellin palasilla, valkosipulitikuilla ja rosmariinin neulasilla.

Taputtele pintaan kauttaaltaan oliiviöljyä.

Nosta lampaanviulu uunipellille leivinpaperin päälle. Paista sitä 225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes se on pinnasta kauniin ruskea.

Ota viulu uunista ja laita pellille voinokareita. Nosta lammas takaisin uuniin ja anna voin sulaa niin, että se alkaa vaahdota. Valele viulu kauttaaltaan voilla ja laske lämpö 185 asteeseen. Anna viulun paistua vielä toiset puoli tuntia. Käännä paisti kerran paistamisen aikana.

Ota viulu uunista ja valele se uudelleen. Nosta viulu takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä puoli tuntia. Nosta lampaanviulu lepäämään pöydälle.

Leikkaa se lepäämisen jälkeen viipaleiksi.

Tarjoa lampaanviulun kanssa keitettyä riisiä ja välimeren tapaan valmistettuja kasviksia.

•Kahden kilon paistin kypsentämiseen menee noin 1,5-2 tuntia. Paistin väri ja kypsyys riippuvat kuitenkin viime kädessä kokin mausta ja mieltymyksistä.

Kommentoi »