Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Roomalainen häränhäntäpata

Kokeile perinteikästä roomalaista lihapataa, coda alla vaccinaraa. Hauduta häränhännät herkullisen mureaksi tomaattisessa liemessä. Tarjoile pata leivän tai pastan kanssa!

5.2.2017
Reseptin ainekset
6 annosta
1 1/2 kg
häränhäntiä
80 g
pancettaa (tai pekonia)
1 kpl
porkkana
3 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
sipuli
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
5 dl
valkoviiniä
2 rkl
tuoretta meiramia (tai 1 rkl kuivattua)
1/4 tl
kanelia
1/8 tl
neilikkaa
400 g
kuorittuja tomaatteja (tölkissä)
suolaa ja mustapippuria

Paista häränhäntiin pannulla hyvä paistopinta molemmin puolin muutaman minuutin ajan.

Kuumenna loraus oliiviöljyä valurautapadassa. Paista kuutioitua pancettaa pari minuuttia keskilämmöllä.

Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Leikkaa varsisellerit reilun sentin viipaleiksi. 

Lisää vihannekset pataan pancettan kanssa, ja kuullota viitisen minuuttia. Sekoita mukaan tomaattipyree ja kääntele lämmöllä pari minuuttia.

Kaada pataan valkoviini. Anna porista reilusti muutaman minuutin ajan. 

Lisää joukkoon hienonnettu meirami sekä jauhettu kaneli ja neilikka. Sekoita mukaan tölkkitomaatit ja niiden liemi.

Laita pinnalta paistetut häränhännät pataan liemen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi.

Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Anna padan hautua 160 asteisessa uunissa 2 1/2 – 3 tuntia. Käännä häränhäntiä pari kertaa paistamisen aikana.

Maista pataa. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt