Roomalainen häränhäntäpata

0
0

Roomalainen häränhäntäpata

Kokeile perinteikästä roomalaista lihapataa, coda alla vaccinaraa. Hauduta häränhännät herkullisen mureaksi tomaattisessa liemessä. Tarjoile pata leivän tai pastan kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 1/2 kghäränhäntiä
  • 80 gpancettaa (tai pekonia)
  • 1 kplporkkana
  • 3 kplvarsisellerin vartta
  • 1 kplsipuli
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 5 dlvalkoviiniä
  • 2 rkltuoretta meiramia (tai 1 rkl kuivattua)
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/8 tlneilikkaa
  • 400 gkuorittuja tomaatteja (tölkissä)
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Paista häränhäntiin pannulla hyvä paistopinta molemmin puolin muutaman minuutin ajan.

Kuumenna loraus oliiviöljyä valurautapadassa. Paista kuutioitua pancettaa pari minuuttia keskilämmöllä.

Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Leikkaa varsisellerit reilun sentin viipaleiksi. 

Lisää vihannekset pataan pancettan kanssa, ja kuullota viitisen minuuttia. Sekoita mukaan tomaattipyree ja kääntele lämmöllä pari minuuttia.

Kaada pataan valkoviini. Anna porista reilusti muutaman minuutin ajan. 

Lisää joukkoon hienonnettu meirami sekä jauhettu kaneli ja neilikka. Sekoita mukaan tölkkitomaatit ja niiden liemi.

Laita pinnalta paistetut häränhännät pataan liemen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi.

Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Anna padan hautua 160 asteisessa uunissa 2 1/2 – 3 tuntia. Käännä häränhäntiä pari kertaa paistamisen aikana.

Maista pataa. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä