Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Riitan kakku

1 h 40 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 40 min
16.4.2009
Reseptin ainekset
1 kpl
Pohja
6 kpl
keltuaista
2 1/2 dl
sokeria
1 dl
rasvatonta maitoa
100 g
tummaa suklaata
300 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
leivinjauhetta
Marenkivaahto
6 kpl
valkuaista
4 dl
sokeria
Täyte
6 dl
kuohukermaa
1 tl
kaakaojauhetta
1 rkl
kahvilikööriä
1/2 dl
tomusokeria

Lämmitä uuni 175-asteiseksi ja vuoraa pelti tai irtopohjavuoat leivinpaperilla.

Ota kaksi taikinakulhoa ja erottele munat; keltuaiset toiseen ja valkuaiset toiseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Vatkaa sitten keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kun toimit tässä järjestyksessä, voit käyttää samoja vatkaimia.

Sulata voi ja suklaa mikrossa puoliteholla. Kaada vähän jäähtynyt seos keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Jaa taikina irtopohjavuokiin tai levitä uuninpellille. Levitä taikinan päälle valkuaisvaahto.

Kypsennä kakkua 35-40 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä hyvin. Jos olet ajoissa liikenteellä, voit hyvin pakastaa kakkupohjat ja täyttää kakun vasta juhlapäivänä.

Vaahdota kerma ja mausta se kahvilla tai kahviliköörillä ja kaakaojauholla. Tomusokeri tanakoittaa vaahtoa. Nosta toinen kakkupohja tarjoilulautaselle, levitä kermavaahto pohjalevylle ja nosta toinen levy päälle.

Jos olet paistanut pohjan pellillä, puolita levy ja täytä kuten edellä. Siivilöi marengin päälle kaakaojauhetta.

Täytevaahdon voi maustaa halutessaan myös murskatuilla Marianne-karamelleillä. Silloin ei muuta makeutusta tarvita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt