Maku

Riitan kakku

1 h 40 min
4
0

Riitan kakku

Teksti Maarit Cederbeg
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Pohja

  • 6 kplkeltuaista
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 dlrasvatonta maitoa
  • 100 gtummaa suklaata
  • 300 gvoita
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 rklleivinjauhetta

Marenkivaahto

  • 6 kplvalkuaista
  • 4 dlsokeria

Täyte

  • 6 dlkuohukermaa
  • 1 tlkaakaojauhetta
  • 1 rklkahvilikööriä
  • 1/2 dltomusokeria

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN40 min

Lämmitä uuni 175-asteiseksi ja vuoraa pelti tai irtopohjavuoat leivinpaperilla.

Ota kaksi taikinakulhoa ja erottele munat; keltuaiset toiseen ja valkuaiset toiseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Vatkaa sitten keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kun toimit tässä järjestyksessä, voit käyttää samoja vatkaimia.

Sulata voi ja suklaa mikrossa puoliteholla. Kaada vähän jäähtynyt seos keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Jaa taikina irtopohjavuokiin tai levitä uuninpellille. Levitä taikinan päälle valkuaisvaahto.

Kypsennä kakkua 35-40 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä hyvin. Jos olet ajoissa liikenteellä, voit hyvin pakastaa kakkupohjat ja täyttää kakun vasta juhlapäivänä.

Vaahdota kerma ja mausta se kahvilla tai kahviliköörillä ja kaakaojauholla. Tomusokeri tanakoittaa vaahtoa. Nosta toinen kakkupohja tarjoilulautaselle, levitä kermavaahto pohjalevylle ja nosta toinen levy päälle.

Jos olet paistanut pohjan pellillä, puolita levy ja täytä kuten edellä. Siivilöi marengin päälle kaakaojauhetta.

Täytevaahdon voi maustaa halutessaan myös murskatuilla Marianne-karamelleillä. Silloin ei muuta makeutusta tarvita.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä