


Riistapyörykät – katajanmarjoilla ja rosmariinilla maustetut pyörykät vievät makumatkalle metsään
45 min
Riistapyörykät, pottumuusi ja puolukoita, voiko olla parempaa? Katajanmarjat ja rosmariini antavat pyöryköille metsäisen vivahteen, joka täydentää riistajauhelihan rotevaa makua. Tarjoa pyörykät esimerkiksi perunamuusin kera.
Reseptin ainekset
4 annosta
Riistapyörykät
1 prk
kermaviiliä (200 g)
1 dl
korppujauhoja
400 g
poron, hirven tai naudan jauhelihaa
1
kananmuna
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
hienonnettua rosmariinia
1 rkl
katajanmarjaa
1 tl
suolaa
voita tai rypsiöljyä paistamiseen
puolukoita
Riistapyörykät – ohje:
- Sekoita kulhossa kermaviili ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita jauheliha ja kananmuna joukkoon. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne valkosipulipuristimella. Hienonna rosmariini. Leikkaa katajanmarjat veitsellä rouheeksi. Sekoita valkosipulimurska, rosmariini, katajanmarjat ja suola jauhelihataikinaan.
- Muotoile taikinasta parin ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin leivinpaperin päälle.
- Kuumenna nokare voita ja öljyä paistinpannulla. Kun voi on sulanut ja öljy helmeilee, lisää pannulle pyöryköitä. Paista pyöryköitä keskilämmöllä välillä pannua ravistellen yhteensä 8–10 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kauttaaltaan kauniin ruskeita ja kypsiä. Nosta pannu liedeltä ja peitä kannella tai alumiinifoliolla niin, että pyörykät pysyvät kuumina.
- Tarjoa lihapullien kanssa perunamuusia ja puolukoita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat