Kotivinkki

Riistapyörykät – katajanmarjoilla ja rosmariinilla maustetut pyörykät vievät makumatkalle metsään

45 min
5
0

Riistapyörykät, pottumuusi ja puolukoita, voiko olla parempaa? Katajanmarjat ja rosmariini antavat pyöryköille metsäisen vivahteen, joka täydentää riistajauhelihan rotevaa makua. Tarjoa pyörykät esimerkiksi perunamuusin kera.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Riistapyörykät

  • 1 prkkermaviiliä (200 g)
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 400 gporon, hirven tai naudan jauhelihaa
  • 1kananmuna
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 rklhienonnettua rosmariinia
  • 1 rklkatjanmarjaa
  • 1 tlsuolaa
  • voita tai rypsiöljyä paistamiseen
  • puolukoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Riistapyörykät valmistetaan näin:

  1. Sekoita kulhossa kermaviili ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita jauheliha ja kananmuna joukkoon. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne valkosipulipuristimella. Hienonna rosmariini. Leikkaa katajanmarjat veitsellä rouheeksi. Sekoita valkosipulimurska, rosmariini, katajanmarjat ja suola jauhelihataikinaan.
  3. Muotoile taikinasta parin ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin leivinpaperin päälle.
  4. Kuumenna nokare voita ja öljyä paistinpannulla. Kun voi on sulanut ja öljy helmeilee, lisää pannulle pyöryköitä. Paista pyöryköitä keskilämmöllä välillä pannua ravistellen yhteensä 8–10 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kauttaaltaan kauniin ruskeita ja kypsiä. Nosta pannu liedeltä ja peitä kannella tai alumiinifoliolla niin, että pyörykät pysyvät kuumina.
  5. Tarjoa lihapullien kanssa perunamuusia ja puolukoita.
MITÄ PIDIT?
5