Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vappu Pimiän riistapata – herkullinen uuniruoka kypsyy valurautapadassa kuin itsestään

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Vappu Pimiän riistapata valmistetaan hirvenpaistista. Lihan kaverina valurautapadassa kypsyy sipulia, porkkanaa ja herkkusieniä.

Reseptin ainekset
4 annosta
1,5 kg
hirvenpaistia
3
sipulia
3
porkkanaa
1 rkl
voita
170 g
herkkusieniä (purkki)
3 ¾ dl
punaviiniä
½ tl
maustepippuria
1
lihaliemikuutio
2
laakerinlehteä
¼ tl
suolaa
5 dl
vettä

Vappu Pimiän riistapata valmistuu näin:

  1. Leikkaa kalvoton liha 2 × 3 sentin kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kuoritut sipulit neljään osaan ja porkkanat kolmeen osaan.
  2. Ruskista lihat, sipulit ja porkkanat kahdessa erässä rasvassa valurautapadassa.
  3. Lisää pataan kokonaiset sienet ruskistuksen loppuvaiheessa. Lisää punaviini, pippureita maun mukaan (tai riistamauste) sekä liemikuutio ja laakerinlehdet. Mausta suolalla maun mukaan.
  4. Kypsennä riistapataa 175-asteisessa uunissa 2–3 tuntia. Lihat ja kasvikset imevät melko paljon nestettä, joten voit lisätä riistapataan vettä kesken kypsennyksen tai heti uunista ottamisen jälkeen.
  5. Tarjoile riistapata keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt