


Vappu Pimiän riistapata – herkullinen uuniruoka kypsyy valurautapadassa kuin itsestään
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Vappu Pimiän riistapata valmistetaan hirvenpaistista. Lihan kaverina valurautapadassa kypsyy sipulia, porkkanaa ja herkkusieniä.
Reseptin ainekset
4 annosta
1,5 kg
hirvenpaistia
3
sipulia
3
porkkanaa
1 rkl
voita
170 g
herkkusieniä (purkki)
3 ¾ dl
punaviiniä
½ tl
maustepippuria
1
lihaliemikuutio
2
laakerinlehteä
¼ tl
suolaa
5 dl
vettä
Vappu Pimiän riistapata valmistuu näin:
- Leikkaa kalvoton liha 2 × 3 sentin kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kuoritut sipulit neljään osaan ja porkkanat kolmeen osaan.
- Ruskista lihat, sipulit ja porkkanat kahdessa erässä rasvassa valurautapadassa.
- Lisää pataan kokonaiset sienet ruskistuksen loppuvaiheessa. Lisää punaviini, pippureita maun mukaan (tai riistamauste) sekä liemikuutio ja laakerinlehdet. Mausta suolalla maun mukaan.
- Kypsennä riistapataa 175-asteisessa uunissa 2–3 tuntia. Lihat ja kasvikset imevät melko paljon nestettä, joten voit lisätä riistapataan vettä kesken kypsennyksen tai heti uunista ottamisen jälkeen.
- Tarjoile riistapata keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
