Maku

Riistapata

3 h 30 min
MU
GL
4.38
0


 

Tulosta
Teksti Vappu Pimiä
Kuvat Uzi Varon

Ainekset (4 annosta)

  • 1500 ghirvenpaistia
  • 3 kplsipulia
  • 3 kplporkkanaa
  • 1 rklvoita
  • 170 gherkkusieniä (purkki)
  • 3 3/4 dlpunaviiniä
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 5 dlvettä

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Leikkaa kalvoton liha 2 × 3 sentin kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kuoritut sipulit neljään osaan ja porkkanat kolmeen osaan. Ruskista lihat, sipulit ja porkkanat kahdessa erässä rasvassa valurautapadassa. Lisää pataan kokonaiset sienet ruskistuksen loppuvaiheessa. Lisää punaviini, pippureita maun mukaan (tai riistamauste) sekä liemikuutio ja laakerinlehdet. Mausta suolalla maun mukaan.

Kypsennä riistapataa 175-asteisessa uunissa 2–3 tuntia. Lihat ja kasvikset imevät melko paljon nestettä, joten voit lisätä riistapataan vettä kesken kypsennyksen tai heti uunista ottamisen jälkeen.

Tarjoile riistapata keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.38