Maku

Riisivanukas

30 min
MU
KA
4.2
1


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (10 annosta)

  • 250 gvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1/2 kplvaniljatankoa
  • 10 dlriisipuuroa
  • 4 rklsokeria

Karamellisointi

  • 2 rklsokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN5 min

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa puolikkaasta siemenet veitsellä. Sekoita siemenet vaniljakastikevaahdon joukkoon. Säästä toinen puoli tangosta myöhempää käyttöä varten. Sekoita kylmään puuroon vaniljavaahto ja sokeri. Kaada seos uunikulhoon tai uuninkestäviin annosmaljoihin. Ripottele riisivanukkaan pinnalle sokeria ja karamellisoi pinta uunissa grillivastuksen alla 225 asteessa muutama minuutti. Tarjoa riisivanukas välittömästi lakkakeiton kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.2