


Ricotta-possutäytteiset pastasimpukat
Täytä isot simpukkapastat ricotta-possutäytteellä ja paista ne tomaattikastikkeessa kaikessa rauhassa uunissa. Tämä pastavuoka ihastuttaa takuuvarmasti italialaisen ruoan ystävän!
Keitä isot simpukan muotoiset pastat. Vähennä keittoaikaa muutamalla minuutilla pakkauksen ohjeesta, jotta pasta jää hieman raa’aksi. Valuta pastat kuivaksi siivilässä ja levitä ne jäähtymään leivinpaperin päälle uunipellille.
Valmista täyte. Sekoita possunjauheliha, ricotta ja pankokorppujauhot ja kananmuna. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet ja parmesaani. Sekoita täytteeseen hienonnettu lehtipersilja ja 1/2 dl kuohukermaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita tomaattikastikkeeseen 1/2 dl kuohukermaa. Lusikoi puolet kastikkeesta ison uunivuoan (32 × 24 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Täytä jäähtyneet simpukkapastat liha-ricottatäytteellä. Lado täytetyt pasta lähekkäin vuokaan tomaattikastikkeen päälle.
Levitä tomaattikastiketta täytettyiden simpukoiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Peitä vuoka foliolla. Paista 175 asteisessa uunissa 45 minuuttia. Ota folio pois ja nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Paista 15-20 minuuttia kunnes pinta kuplii herkullisesti. Ota paistos uunista ja anna tekeytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.