


Ricotta-pinaattiraviolit
2 h 30 min
{
Aktiivinen 2 h 0 min
Passiivinen 30 min
Ricottatäytteiset raviolit ovat italialainen klassikkoherkku. Juustolla ja pinaatilla täytetyt pastatyynyt saavat ylleen sitruunalla maustettua voita ja parmesaanilastuja.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pasta
300 g
durumvehnäjauhoja
3
munaa
Pinaatti-ricottatäyte
140 g
pinaattia (2 rs tuoretta baby-pinaattia)
250 g
ricottajuustoa
55 g
parmesaanijuustoa
1
muna (vatkattuna)
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Kastike
50 g
voita
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunankuoriraastetta (½ luomusitruunan raastettu kuori)
Tarjoiluun
½ dl
parmesaanijuustoa
Ricotta-pinaattiraviolit valmistetaan näin:
- Tee ensin pastataikina. Mittaa jauhot ja siivilöi ne leivonta-alustalle keoksi. Tee keon keskelle kraateri ja riko munat siihen.
- Nypi jauhoja vähitellen munien joukkoon. Etene keskeltä laidoille päin.
- Vaivaa taikinapalloa vähintään 10 minuuttia, jotta siitä tulee joustavaa ja notkeaa. Pastataikina on valmista, kun sormella painettu kuoppa palautuu nopeasti. Jos munat ovat pieniä, saatat tarvita tilkan vettä lisänesteeksi.
- Pidä taikinaa kelmulla peitettynä huoneenlämmössä puoli tuntia ennen jatkokäsittelyä.
- Valmista täyte. Kuumenna huuhdottu pinaatti pannulla ja haihduta enin vesi pois. Hienonna pinaatti ja anna jäähtyä. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Aloita taikinan työstäminen pastakoneen suurimmalla telavälillä. Vedä pasta ensin noin 4 kertaa läpi suurimmalla välillä ja taita levy joka kerta kolminkerroin. Etene paksusta levystä vähitellen yhä ohuempaan kaistaleeseen. Jos taikina tuntuu kostealta, käytä jauhoja tarttumisen estämiseksi. Jos sinulla ei ole pastakonetta, kauli taikina ohueksi kaulimella.
- Sipaise levy kevyesti vedellä. Jaa pinaattitäytteestä nokareita levyn toiselle puoliskolle kahteen kerrokseen noin viiden sentin välein.
- Taita levyn toinen puoli täytteiden päälle ja painele välit kämmensyrjin toisiinsa kiinni, yritä saada kaikki ilmakuplat pois.
- Leikkaa raviolit irti muotilla tai pizzaleikkurilla. Varmista, että saumat ovat tiukasti kiinni.
- 10Keitä pinaatti-ricottaraviolit kypsiksi väljässä, suolalla maustetussa vedessä, noin 5 minuuttia.
- 11Sulata samaan aikaan voi kasarissa ja lisää sitruunanmehu ja -kuori.
- 12Nosta kypsät raviolit reikäkauhalla kattilasta.
- 13Nosta raviolit lautasille ja valuta päälle sitruuna-voikastiketta sekä parmesaanilastuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat