Maku

Ricotta-pinaattiraviolit

2 h 30 min
0
0

Ricotta-pinaattiraviolit

Ricottatäytteiset raviolit ovat italialainen klassikkoherkku. Juustolla ja pinaatilla täytetyt pastatyynyt saavat ylleen sitruunalla maustettua voita ja parmesaanilastuja.
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pasta

  • 300 gdurumvehnäjauhoja
  • 3 kplmunaa

Pinaatti-ricottatäyte

  • 140 gpinaattia (2 rs tuoretta baby-pinaattia)
  • 250 gricottajuustoa
  • 55 gparmesaanijuustoa
  • 1 kplmunaa (vatkattuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Kastike

  • 50 gvoita
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta (1/2 luomusitruunan raastettu kuori)

Tarjoiluun

  • 1/2 dlparmesaanijuustoa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN30 min

Tee ensin pastataikina. Mittaa jauhot ja siivilöi ne leivonta-alustalle keoksi. Tee keon keskelle kraateri ja riko munat siihen.

Nypi jauhoja vähitellen munien joukkoon. Etene keskeltä laidoille päin.

Vaivaa taikinapalloa vähintään 10 minuuttia, jotta siitä tulee joustavaa ja notkeaa. Pastataikina on valmista, kun sormella painettu kuoppa palautuu nopeasti. Jos munat ovat pieniä, saatat tarvita tilkan vettä lisänesteeksi.

Pidä taikinaa kelmulla peitettynä huoneenlämmössä puoli tuntia ennen jatkokäsittelyä.

Valmista täyte. Kuumenna huuhdottu pinaatti pannulla ja haihduta enin vesi pois. Hienonna pinaatti ja anna jäähtyä. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Aloita taikinan työstäminen pastakoneen suurimmalla telavälillä. Vedä pasta ensin noin 4 kertaa läpi suurimmalla välillä ja taita levy joka kerta kolminkerroin. Etene paksusta levystä vähitellen yhä ohuempaan kaistaleeseen. Jos taikina tuntuu kostealta, käytä jauhoja tarttumisen estämiseksi. Jos sinulla ei ole pastakonetta, kauli taikina ohueksi kaulimella.

Sipaise levy kevyesti vedellä. Jaa pinaattitäytteestä nokareita levyn toiselle puoliskolle kahteen kerrokseen noin viiden sentin välein.

Taita levyn toinen puoli täytteiden päälle ja painele välit kämmensyrjin toisiinsa kiinni, yritä saada kaikki ilmakuplat pois.

Leikkaa raviolit irti muotilla tai pizzaleikkurilla. Varmista, että saumat ovat tiukasti kiinni.

Keitä pinaatti-ricottaraviolit kypsiksi väljässä, suolalla maustetussa vedessä, noin 5 minuuttia.

Sulata samaan aikaan voi kasarissa ja lisää sitruunanmehu ja -kuori.

Nosta kypsät raviolit reikäkauhalla kattilasta.

Nosta raviolit lautasille ja valuta päälle sitruuna-voikastiketta sekä parmesaanilastuja.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä