Ribsit

Reseptin ainekset (3 annosta)
- 2000 gsiankylkeä (ribsejä)
Kuivamausteseos
- 1 rklpaprikajauhetta (savustettua)
- 1 rklchilijauhetta
- 1 rklinkivääriä (jauhettua)
- 1 rklsuolaa
- 1/2 rklvalkopippuria
Keitinliemi
- 20 dlvettä
- 5 dlsoijakastiketta
- 2 kpltähtianista
- 2 kplkanelitankoa
Glaseerauskastike
- 1 dlsokeria (palmu)
- 1 1/2 dlpaseerattua tomaattia
- 4 rklsoijakastiketta
- 1 rklmakeaa chilikastiketta (Sriracha-kastiketta)
Koristeluun
- 2 rklkookoshiutaleita (tai lastuja, paahdettuna)
- 1 tlseesaminsiemeniä
Yhdistä kuivamausteseoksen ainekset ja hiero ribseihin. Anna lihojen maustua kylmässä yön yli tai vähintään tunnin ajan.
Jos porsaan kylkipalat ovat pitkiä, leikkaa ne puoliksi, jotta ne mahtuvat kattilaan.
Kuumenna keitinliemen ainekset kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää ribsit. Keitä kannen alla poreilevassa vedessä 2-2 1/2 tuntia, kunnes ribsit ovat ylikypsiä mutta eivät vielä hajoa.
Tee ribsien kypsyessä glaseerauskastike. Mittaa sokeri toiseen kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa kokonaan. Lisää muut glaseerauskastikkeen aineet, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes kastike on paksua.
Grillaa ribsit käyttämällä suoraa grillausta. Valuta ribsit keitinliemestä (taputtele halutessasi vielä talouspaperilla) ja nosta ribsit kuumaan grilliin. Grillaa ne molemmin puolin kauniin värisiksi. Sivele päälle ohut kerros glaseerauskastiketta aina, kun käännät ribsejä. Koska ribsit ovat jo kypsiä, 8 minuutin grillausaika riittää.
Viimeistele ribsit kookoslastuilla ja seesaminsiemenillä.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.
