


Ravistettu kurkkusalaatti – somen villinnyt salaatti valmistuu hetkessä
Supersuosittu kurkkusalaatti valmistetaan hölskykurkkujen tapaan. Kurkku viipaloidaan kannelliseen lasipurkkiin tai rasiaan ja päälle lisätään muut raaka-aineet. Lopuksi ainekset ravistellaan purkissa sekaisin ja salaatti syödään suoraan purkista sellaisenaan. Salaattia voi varioida loputtomiin. Tässä versiossa makua antavat graavilohi, kaprikset ja wasabi. Avokado ja tuorejuusto tekevät koostumuksesta kermaisen pehmeän.
Ravistettu kurkkusalaatti – ohje:
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
Kuori ja viipaloi myös punasipuli ja hienonna tilli. Suikaloi tai kuutioi lohi.
Halkaise avokado, poista kivi, ota avokadonpuolikkaan ruokalusikalla kuorista ja viipaloi ne.
Lado kurkku- ja punasipuliviipaleet, tilli, lohipalat ja avokadoviipaleet kannelliseen lasipurkkiin tai rasiaan. Lisää tuorejuusto, kaprikset, wasabi, viinietikka, suola ja pippuri sekä lopuksi seeaminsiemenet.
Sulje kansi ja ravista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.
Nauti sellaisenaan suoraan purkista tai lisäkesalaattina ja esimerkiksi bageleiden välissä.