Maku

Ratatouille

50 min
3.9
17

Ratatouille

GL
KA
LA
MA
MU
17
3.9
Ratatouille on klassinen ranskalainen kasvispata, joka yhdistää munakoison, paprikan, tomaattien ja sipulien muhevat maut. Tällä reseptillä valmistettu ratatouille maistuu juuri siltä kuin kuuluukin!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplmunakoisoa
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 3 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 5 kpltomaattia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 tltimjamia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Ratatouille valmistuu näin:

Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi.

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit.

Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Siirrä munakoisot lautaselle ja paista seuraavaksi kesäkurpitsat.

Paista kesäkurpitsoiden jälkeen paprikat, sipulit ja valkosipuli.

Lisää kaikki ainekset pannulle, mausta ja sekoita. Anna ratatouillen hautua kannen alla 20–30 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Tarjoa ratatouille tuoreen leivän, riisin tai perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä