Maku

Ratatouille – luottoreseptisi maukkaaseen kasvispataan

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Ratatouille on klassinen ranskalainen kasvispata, joka yhdistää munakoison, paprikan, tomaattien ja sipulien muhevat maut. Tällä reseptillä valmistettu ratatouille maistuu juuri siltä kuin kuuluukin!
GL
KA
LA
MA
MU
3.8
19
Julkaistu 5.10.2008


Reseptin ainekset (4 annosta)

Ratatouille

  • 1munakoiso
  • 1kesäkurpitsa
  • 1punainen paprika
  • 1keltainen paprika
  • 3sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 5tomaattia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 tltimjamia
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • ¼ tlsokeria
Tulosta

Ratatouille valmistetaan näin:

  1. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Siirrä munakoisot lautaselle ja paista seuraavaksi kesäkurpitsat.
  4. Paista kesäkurpitsoiden jälkeen paprikat, sipulit ja valkosipuli.
  5. Lisää kaikki ainekset pannulle, mausta ja sekoita. Anna ratatouillen hautua kannen alla 20–30 minuuttia.
  6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  7. Tarjoa ratatouille tuoreen leivän, riisin tai perunoiden kanssa.
19 kommenttia