


Ratatouille – luottoreseptisi maukkaaseen kasvispataan
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Ratatouille on klassinen ranskalainen kasvispata, joka yhdistää munakoison, paprikan, tomaattien ja sipulien muhevat maut. Tällä reseptillä valmistettu ratatouille maistuu juuri siltä kuin kuuluukin!
Reseptin ainekset
4 annosta
Ratatouille
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
3
sipulia
2
valkosipulinkynttä
5
tomaattia
1 rkl
ruokaöljyä
2 tl
timjamia
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
¼ tl
sokeria
Ratatouille valmistetaan näin:
- Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi.
- Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Siirrä munakoisot lautaselle ja paista seuraavaksi kesäkurpitsat.
- Paista kesäkurpitsoiden jälkeen paprikat, sipulit ja valkosipuli.
- Lisää kaikki ainekset pannulle, mausta ja sekoita. Anna ratatouillen hautua kannen alla 20–30 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
- Tarjoa ratatouille tuoreen leivän, riisin tai perunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat