Ratatouille – luottoreseptisi maukkaaseen kasvispataan
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minRatatouille on klassinen ranskalainen kasvispata, joka yhdistää munakoison, paprikan, tomaattien ja sipulien muhevat maut. Tällä reseptillä valmistettu ratatouille maistuu juuri siltä kuin kuuluukin!
GL
KA
LA
MA
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 5.10.2008

Ratatouille – luottoreseptisi maukkaaseen kasvispataan
Reseptin ainekset (4 annosta)
Ratatouille
- 1munakoiso
- 1kesäkurpitsa
- 1punainen paprika
- 1keltainen paprika
- 3sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 5tomaattia
- 1 rklruokaöljyä
- 2 tltimjamia
- 1 tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- ¼ tlsokeria
Ratatouille valmistetaan näin:
- Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi.
- Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Siirrä munakoisot lautaselle ja paista seuraavaksi kesäkurpitsat.
- Paista kesäkurpitsoiden jälkeen paprikat, sipulit ja valkosipuli.
- Lisää kaikki ainekset pannulle, mausta ja sekoita. Anna ratatouillen hautua kannen alla 20–30 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
- Tarjoa ratatouille tuoreen leivän, riisin tai perunoiden kanssa.

Uuniratatouille
Maku

Kasvispata hautuu herkulliseksi kuin itsestään – täydellisen maun salaisuus löytyy juustokuminasta ja korianterista
Maku

Mausteinen linssipata – hyisen kelin lämmittävin lohturuoka
Maku

Kreikkalainen kasvispata halloumilla
Kotivinkki

Intialainen myskikurpitsapata – mausteinen uuniruoka on nappivalinta syksyn ruokalistalle
Maku

Italialainen kasvispata Toscanan tapaan
Maku

Munakoiso-shakshuka
Maku

Rullattu kesäkurpitsagratiini – näyttävän uuniruoan juju on sopivan suolainen ja hapan fetajuusto
Maku