Maku

Rapuleivät

15 min
3.7
0

Rapuleivät

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 170 gjättikatkaravunpyrstöjä
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 3/4 dlmajoneesia
  • 1/2 kplpunasipulia (hienonnettuna)
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 kplpaahtoleipäviipaletta

Lisäksi

  • 2 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/4 kpltammenlehtisalaattia ruukussa
  • 1 kplsitruunaa (lohkottuna)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valuta jättikatkaravut hyvin ja poista mahdolliset kuoret. Silppua ravut.
Sekoita kulhossa keskenään ranskankerma, majoneesi, sipulisilppu ja tilli. Mausta pippurirouheella ja suolalla. Yhdistä ravut ja kastike.
Paahda leivät ja leikkaa reunat pois. Nosta leivät lautasille. Jaa rapuseos leiville. Koristele tillillä, salaatinlehdillä ja punasipulilla. Purista halutessasi sitruunamehua rapuleipien päälle.
•Tarjoa lisänä lasillinen raikasta valkoviiniä. Itävaltalainen Steinschaden Grüner Veltliner sopii erinomaisesti.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä