Maku

Rapukakut – rapean herkun juju on mehevien rapujen ja rouskuvien suolakeksien yhdistelmä!

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Rapukakut rouskuvat ihanasti massaan sekoitetun suolakeksimurun ansiosta. Muotoile herkullisia pieniä kakkuja ja paista!
0
0
Julkaistu: 24.8.2021


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

Rapukakut

  • 400 gkypsiä ravunpyrstöjä (tai katkarapuja)
  • ½ dlmajoneesia
  • 2 tldijonsinappia
  • ½ rklworcestershirekastiketta
  • 1 tlsitruunan kuoriraastetta
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • ½ dl ruohosipulia (hienonnettuna)
  • ½ chiliä (hienonnettuna)
  • 2 tl inkivääriä (raastettuna)
  • 2 rklkorianteria (hienonnettuna)
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 muna
  • 1 dlsuolakeksejä (murskattuna, esim. 8 kpl Tuc-keksejä)

Lisäksi

  • 2 dlkorppujauhoja
  • rypsiöljyä
Tulosta

Rapukakut valmistuvat näin:

  1. Purista ravunpyrstöt kuiviksi, laita monitoimikoneeseen ja aja karkeaksi massaksi. Lusikoi massa kulhoon.
  2. Sekoita joukkoon majoneesi ja kaikki mausteet, muna sekä lopuksi murennetut keksit.
  3. Muotoile massasta pieniä pihvejä (16 kpl). Painele pihvit kummaltakin puolelta kevyesti korppujauhoissa.
  4. Paista pannulla öljyssä keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki!

Voit korvata suolakeksit pankojauhoilla. Lisää silloin massaan hieman suolaa.

Kommentoi »