4,7(3)
Rapeat silakat ja tyrnimajoneesi
maidoton
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Ruispaneroidut silakat ja tyrnillä maustettu pikamajoneesi ovat kotoisa versio brittien rakastamista fish & chipseistä. Voit tehdä majoneesin ja paneroinnin etukäteen, mutta paista silakat uunissa juuri ennen tarjoamista.
Julkaistu 28.1.2016
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
500 gsilakkafileitä
200 ghapankorppuja (1 1/2 pss Vaasan ruisnachoja)
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
2 kplmunaa
4 rklruokaöljyä
Tyrnimajoneesi
1 kplmunaa (M-koko)
2 tlsinappia (maidotonta)
2 1/2 dlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
2 tlmarjajauhetta (tyrnijauhetta, esim. Biokia)
1/4 tlmustapippuria

Taputtele silakkafileet kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa fileet pituussuunnassa puoliksi.

Murskaa ruisnachot hienoksi joko monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella päältä painaen. Kumoa lautaselle.

Yhdistä vehnäjauhot ja suola toisella lautasella.

Riko munat kolmannelle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki.

Kääntele silakkafileet ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi ruisnachorouheessa.

Nosta kalat leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta kalojen päälle öljyä. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla, noin 10 minuuttia.

Valmista sillä välin tyrnimajoneesi. Riko muna korkeareunaiseen kulhoon. Lisää sinappi. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja kaada päälle öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta se varovasti ylöspäin. Sekoita, kunnes majoneesi on valmista.

Mausta valmis majoneesi suolalla, tyrnijauheella ja mustapippurilla. Tarjoa tyrnimajoneesi vastapaistettujen rapeiden silakoidenkanssa.

* Jos majoneesi juoksettuu, vatkaa toisessa kulhossa yhden keltuaisen rakenne rikki. Vatkaa joukkoon juoksettunut majoneesi vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten.

Kommentoi »