


Rapeat muropatukat pelastavat, kun pikkunälkä yllättää – tarvitset vain 3 raaka-ainetta!
25 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 20 min
Vain kuumennus, sekoitus ja jähmettyminen, ja muropatukat ovat valmiita! Valitse patukoihin lempimurojasi ja tuunaa maun mukaan.
Reseptin ainekset
10 patukkaa
7½ dl
muroja
1 dl
hyvää hunajaa
1 dl
sokeritonta maapähkinävoita (tai cashewpähkinä- tai mantelivoita)
Rapeat muropatukat – ohje:
- Vuoraa noin 20 × 20 cm:n kokoinen uunivuoka tai kulho leivinpaperilla. Mittaa murot suureen kulhoon. Jos haluat, voit sekoittaa erilaisia murolaatuja.
- Mittaa hunaja ja maapähkinävoi kattilaan ja lämmitä, kunnes seos on notkistunut.
- Kaada lämmin hunaja-pähkinävoiseos muroihin. Kääntele se varovaisesti murojen joukkoon niin, että sitä on tasaisesti kaikkialla.
- Painele muroseos vuokaan ja tasoita lusikalla tai käsin. Laita jähmettymään pakastimeen 20 minuutin ajaksi. Leikkaa jäähtynyt seos haluamasi kokoisiin annospaloihin.
- Säilytä muropatukat yksittäin voipaperiin tai kelmuun pakattuna tai ilmatiiviissä rasiassa. Patukat säilyvät jääkaapissa viikon, pakastimessa jopa kuukauden.
Vinkki!
Saat lisämakua patukoihin, kun valutat niiden pinnalle sulatettua tummaa suklaata tai lisäät muroihin kuivattuja marjoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat