Maku

Rapeat kauralastut

20 min
3
0

Rapeat kauralastut

KA
0
3
Teksti Kaarina Roininen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 3 dlkaurahiutaleita
  • 1/2 dlkauraleseitä
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1 kplmunaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Sekoita joukkoon jäähtynyt rasvasula, siirappi ja muna.
Ota taikinasta teelusikalla nokareita ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Jätä ympärille tilaa, sillä leivonnaiset leviävät paistuessaan.
Paista leivonnaisia uunin yläosassa 7–10 minuuttia.
Vedä leivonnaiset leivinpapereineen pelliltä tasaiselle alustalle jäähtymään.
Säilytä leivonnaiset tiiviissä kannellisessa peltirasiassa, niin ne säilyttävät rapeutensa parhaiten.
•Jos haluat suklaisia kauralastuja, sekoita 1 pussillinen (60 g) suklaasiruja tai 1/2 dl rouhittua taloussuklaata taikinan joukkoon kuivien aineiden kanssa.
•Voit koristella valmiit jäähtyneet kauralastut pursottamalla pinnalle valmista valkoista tai vaaleanpunaista sokerikuorrutetta.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä