Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon jäähtynyt rasvasula, siirappi ja muna. Ota taikinasta teelusikalla nokareita ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Jätä ympärille tilaa, sillä leivonnaiset leviävät paistuessaan. Paista leivonnaisia uunin yläosassa 7–10 minuuttia. Vedä leivonnaiset leivinpapereineen pelliltä tasaiselle alustalle jäähtymään. Säilytä leivonnaiset tiiviissä kannellisessa peltirasiassa, niin ne säilyttävät rapeutensa parhaiten. •Jos haluat suklaisia kauralastuja, sekoita 1 pussillinen (60 g) suklaasiruja tai 1/2 dl rouhittua taloussuklaata taikinan joukkoon kuivien aineiden kanssa. •Voit koristella valmiit jäähtyneet kauralastut pursottamalla pinnalle valmista valkoista tai vaaleanpunaista sokerikuorrutetta.