2(4)
Rapeat ja mehukkaat bruschetat
25 min
Loihdi klassiset bruschetat kaikenkirjavista, makeista tomaateista ja tee pariksi vihreitä versioita, joihin paistat keittiöpuutarhan mangoldit ja pinaatit.
9.8.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4-6 annosta
6–8vaaleaa maalaisleipäviipaletta
1–2valkosipulinkynttä
Vihreät bruschetat
150 gtuoretta pinaattia tai mangoldia
1uusi sipuli varsineen
2 rkloliiviöljyä
2 rklpinjansiemeniä
⅓ tlsuolaa
mustapippuria
(pecorinojuustoa)
Tomaatti-bruschetat
5 dlerivärisiä tomaatteja pilkottuna
2–3 dlbasilikanlehtiä
½ tlsuolaa
mustapippuria
1 rkloliiviöljyä
1pallo mozzarellaa (125 g)

1. Valmista ensin pinaattiseos. Huuhdo pinaatin tai mangoldin lehdet. Viipaloi mangoldin lehdet, pinaatin voi käyttää sellaisenaan. Hienonna sipuli ja viipaloi sen vihreät varret.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pinjansiemenet ja anna niiden hieman ruskistua.

3. Lisää hienonnettu sipuli, mutta jätä varret vielä odottamaan. Kun sipuli on kuullottunut, lisää vihreät lehdet. Kun ne ovat pehmenneet, mausta seos suolalla ja pippurilla.

4. Valmista sitten tomaattiseos. Pilko tomaatit kuutioiksi. Lisää ronskisti leikatut basilikanlehdet, suola, pippuri ja öljy. Revi mozzarellapallosta paloja joukkoon ja sekoita.

5. Viipaloi leipä ja grillaa viipaleisiin ruskea pinta grillissä tai uunissa grillivastusten alla molemmin puolin.

6. Raasta pinnalle kuorittua valkosipulinkynttä. Jaa toisille leiville pinaattiseosta ja toisille tomaattiseosta. Raasta pinaattileiville halutessasi vielä pecorinojuustoa. Tarjoa bruschetat heti.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo