Kotivinkki

Rapeat ja mehukkaat bruschetat

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Loihdi klassiset bruschetat kaikenkirjavista, makeista tomaateista ja tee pariksi vihreitä versioita, joihin paistat keittiöpuutarhan mangoldit ja pinaatit.
2
1
Julkaistu 9.8.2016


Reseptin ainekset (4-6 annosta)

  • 6–8vaaleaa maalaisleipäviipaletta
  • 1–2valkosipulinkynttä

Vihreät bruschetat

  • 150 gtuoretta pinaattia tai mangoldia
  • 1uusi sipuli varsineen
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklpinjansiemeniä
  • ⅓ tlsuolaa
  • mustapippuria
  • (pecorinojuustoa)

Tomaatti-bruschetat

  • 5 dlerivärisiä tomaatteja pilkottuna
  • 2–3 dlbasilikanlehtiä
  • ½ tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1pallo mozzarellaa (125 g)
Tulosta

1. Valmista ensin pinaattiseos. Huuhdo pinaatin tai mangoldin lehdet. Viipaloi mangoldin lehdet, pinaatin voi käyttää sellaisenaan. Hienonna sipuli ja viipaloi sen vihreät varret.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pinjansiemenet ja anna niiden hieman ruskistua.

3. Lisää hienonnettu sipuli, mutta jätä varret vielä odottamaan. Kun sipuli on kuullottunut, lisää vihreät lehdet. Kun ne ovat pehmenneet, mausta seos suolalla ja pippurilla.

4. Valmista sitten tomaattiseos. Pilko tomaatit kuutioiksi. Lisää ronskisti leikatut basilikanlehdet, suola, pippuri ja öljy. Revi mozzarellapallosta paloja joukkoon ja sekoita.

5. Viipaloi leipä ja grillaa viipaleisiin ruskea pinta grillissä tai uunissa grillivastusten alla molemmin puolin.

6. Raasta pinnalle kuorittua valkosipulinkynttä. Jaa toisille leiville pinaattiseosta ja toisille tomaattiseosta. Raasta pinaattileiville halutessasi vielä pecorinojuustoa. Tarjoa bruschetat heti.

1 kommentti