Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rapeat ja mehukkaat bruschetat

25 min

Loihdi klassiset bruschetat kaikenkirjavista, makeista tomaateista ja tee pariksi vihreitä versioita, joihin paistat keittiöpuutarhan mangoldit ja pinaatit.

9.8.2016
Reseptin ainekset
4-6 annosta
6–8
vaaleaa maalaisleipäviipaletta
1–2
valkosipulinkynttä
Vihreät bruschetat
150 g
tuoretta pinaattia tai mangoldia
1
uusi sipuli varsineen
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
pinjansiemeniä
⅓ tl
suolaa
mustapippuria
(pecorinojuustoa)
Tomaatti-bruschetat
5 dl
erivärisiä tomaatteja pilkottuna
2–3 dl
basilikanlehtiä
½ tl
suolaa
mustapippuria
1 rkl
oliiviöljyä
1
pallo mozzarellaa (125 g)

1. Valmista ensin pinaattiseos. Huuhdo pinaatin tai mangoldin lehdet. Viipaloi mangoldin lehdet, pinaatin voi käyttää sellaisenaan. Hienonna sipuli ja viipaloi sen vihreät varret.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pinjansiemenet ja anna niiden hieman ruskistua.

3. Lisää hienonnettu sipuli, mutta jätä varret vielä odottamaan. Kun sipuli on kuullottunut, lisää vihreät lehdet. Kun ne ovat pehmenneet, mausta seos suolalla ja pippurilla.

4. Valmista sitten tomaattiseos. Pilko tomaatit kuutioiksi. Lisää ronskisti leikatut basilikanlehdet, suola, pippuri ja öljy. Revi mozzarellapallosta paloja joukkoon ja sekoita.

5. Viipaloi leipä ja grillaa viipaleisiin ruskea pinta grillissä tai uunissa grillivastusten alla molemmin puolin.

6. Raasta pinnalle kuorittua valkosipulinkynttä. Jaa toisille leiville pinaattiseosta ja toisille tomaattiseosta. Raasta pinaattileiville halutessasi vielä pecorinojuustoa. Tarjoa bruschetat heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt