Kotivinkki

Rapeakuorinen ciabatta

1 h 10 min
0
0

Rapeakuorinen ciabatta

Rapeakuorinen itse tehty ciabatta on ihana makuelämys. Tarjoa esimerkiksi keiton tai salaatin kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 6 dlvettä
  • 50 gtuorehiivaa
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsuolaa
  • 4 dldurumvehnäjauhoja
  • n. 9 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Kaada vesi monitoimikoneen taikinakulhoon, jossa on taikinakoukku valmiina. Murenna hiiva joukkoon. Lisää öljy, suola ja durumvehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää tavallisia vehnäjauhoja muutamassa erässä. Vaivaa taikinaa koneessa 10–15 minuuttia.
3. Kaada taikina öljytylle uunipellille. Muovaa taikina taputellen noin 2 cm paksuksi levyksi. Jauhota pinta hyvin. Anna taikinalevyn kohota  leivinliinan alla 40 minuuttia.
4. Jaa taikinalevy pitsaleikkurilla tai taikinapyörällä 12 osaan ja irrottele paloja hieman toisistaan.
5. Nosta ciabatta-pelti 250-asteisen uunin keskitasolle. Suihkuta tai pirskota uunin noin puoli desilitraa kylmää vettä. Näin uuniin muodostuu vesihöyryä, joka tekee leipiin ihanan rapean kuoren. Paista ciabattoja noin 10 minuuttia.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä