Maku

Rapeaksi paistettu silli

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Silli on ihanaa lämpimänäkin. Pankojauhoissa käännelty ja rapeaksi paistettu silli on herkkua esimerkiksi perunasalaatin kanssa. 
4.4
0
Julkaistu: 21.10.2016


Ainekset (6 annosta)

  • 400 gsillifileetä (4 kpl matjessillifileetä)
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlkorppujauhoja (pankojauhoja)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Paistamiseen

  • 2 rklruokaöljyä
  • 2 rklvoita
Tulosta

Valmista rapeaksi paistettu silli näin:

Huuhtaise sillifileet, kuivaa ne hyvin talouspaperilla ja leikkaa kolmeen osaan.

Kääntele palat ensin jauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi sitruunankuoriraasteella maustetuissa pankojauhoissa.

Kuumenna öljy-voiseos pannulla. Paista paneroidut sillipalat kauniin ruskeiksi kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin.

Tarjoa paistettu silli heti varhaisperunasalaatin ja sitruunalohkojen kanssa.

Kommentoi »