Rapeaksi paistettu silli

20 min
5
0

Rapeaksi paistettu silli

Silli on ihanaa lämpimänäkin. Pankojauhoissa käännelty ja rapeaksi paistettu silli on herkkua esimerkiksi perunasalaatin kanssa. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gsillifileetä (4 kpl matjessillifileetä)
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlkorppujauhoja (pankojauhoja)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Paistamiseen

  • 2 rklruokaöljyä
  • 2 rklvoita

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista rapeaksi paistettu silli näin:

Huuhtaise sillifileet, kuivaa ne hyvin talouspaperilla ja leikkaa kolmeen osaan.

Kääntele palat ensin jauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi sitruunankuoriraasteella maustetuissa pankojauhoissa.

Kuumenna öljy-voiseos pannulla. Paista paneroidut sillipalat kauniin ruskeiksi kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin.

Tarjoa paistettu silli heti varhaisperunasalaatin ja sitruunalohkojen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä