


rousk rousk
Riisi paahtuu uunissa rapeaksi ja tekee salaatista erityisen hyvää – rapea riisisalaatti on täynnä kasviksia ja makua
30 min
Salaatissa maistuu bibimbapin maut. Ihanan rouskuva riisi tekee salaatista erityisen hyvää.
Reseptin ainekset
4 annosta
1½ rkl
gochujang -chilitahnaa
2 rkl
rypsiöljyä
6 dl
keitettyä basmatiriisiä
Lisäksi
1 rs (350 g)
broilerin miedosti suolattuja fileekuutioita (Pirkka Vikkelät)
1 rkl
rypsiöljyä
1
kurkku
150 g
punakaalia
1–2
porkkanaa
2
kevätsipulia
1 rku
korianteria
Kastike
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
vaahterasiirappia
½ rkl
seesamiöljyä
Rapea riisisalaatti – ohje:
- Sekoita chilitahna ja öljy riisin sekaan. Levitä riisi leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se rapeutuu. Sekoita pari kertaa paiston aikana.
- Paista broilerinfileekuutiot pannulla öljyssä molemmin puolin kypsiksi. Leikkaa halutessasi pienemmiksi.
- Suikaloi kurkku ja kaali. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna kevätsipulit.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Yhdistä riisit, broilerit, kasvikset ja kastike.
Vinkki! Saat salaatista vegaanisen, kun vaihdat broilerinfileet esimerkiksi tofuun.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat