Mikä dippi!
Rapea pikkelidippi on kesän hittikastike! Paahdettu pankojauho antaa suolakurkuilla maustetulle dipille täydellisen suutuntuman
15 min
Somesta tuttu hittikastike valmistetaan pankojauhoista, suolakurkusta, tuorejuustosta, ranskankermasta, dippimausteesta ja yrteistä. Varoitus: saatat jäädä koukkuun!
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
pankokauhoja
2 rkl
oliivöljyä
100 g
cocktail- tai maustekurkkuja
1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g)
ranskankermaa
1 ps (noin 20 g)
dippimaustetta (esim. ranch tai sour cream & onion)
1–3 rkl
pikkelikurkkujen lientä (tai viinietikkaa)
½ dl
tilliä hienonnettuna
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
Rapea pikkelidippi – ohje:
- Paahda pankojauhot rapeiksi pannulla oliiviöljyssä. Siirrä jäähtymään.
- Kuutioi cocktail- tai maustekurkku. Säästä noin 3 rkl lientä.
- Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma ja dippimauste. Ohenna pikkeliliemellä.
- Lisää yrtit, pippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää rapeaksi paahdettu pankojauho juuri ennen tarjoilua, että se pysyy rapeana (säästä osa pankojauhosta dipin pinnalle).
- Tarjoa dippinä tai grilliruokien kastikkeena.
Vinkki!
Saat dipistä vegaanisen, kun käytät maidotonta tuorejuustoa ja ranskakermaa ja valitset vegaanisen dippimausteen. Valitse gluteenittomaan versioon gluteenittomat pankojauhot.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat