Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rapea kala-perunapelti – mehevät kirjolohipalat ja rapsakat potut kohtaavat fish & chips -tyylisessä perjantai-illan herkussa

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Vaivattomasti valmistuva kala-perunapelti on koko perheen uusi suosikki. Rapeaksi paahtuneet perunat ja lohipalat ovat herkkua raikkaan dipin kera. Nappaa resepti talteen!

6.10.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
perunoita
500 g
kirjolohifileetä
Marinadi
2–3
valkosipulinkynttä
4 rkl
rypsiöljyä
2 tl
paprikajauhetta
1½ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Kastike
1 rku
basilikaa
3 rkl
kapriksia
1 prk (200 g)
ranskankermaa
1 rkl
sitruunanmehua
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Rapea kala-perunapelti ‒ ohje:

  1. Pese perunat huolellisesti ja lohko ne kattilaan. Keitä miedosti suolatussa vedessä 10 minuuttia. Valuta perunat ja kaada ne uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa se paloiksi (noin 3 × 3 cm). Siirrä palat kulhoon.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneen kulhoon. Lisää öljy, paprikajauhe, suola ja pippuri. Ota 1 rkl marinadia ja sekoita se lohipalojen joukkoon. Jätä marinoitumaan.
  4. Kaada loput marinadista perunoiden päälle ja sekoita hyvin. Paista perunoita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Ota pelti uunista ja lisää marinoidut lohipalat. Jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia.
  5. Valmista kastike. Hienonna basilika ja kaprikset. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Tarjoa kastike kala-perunapellin kanssa.

Vinkki!

Kokeile kirjolohen sijaan haukea, kuhaa tai siikaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt