


Rapea kala-perunapelti – mehevät kirjolohipalat ja rapsakat potut kohtaavat fish & chips -tyylisessä perjantai-illan herkussa
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Vaivattomasti valmistuva kala-perunapelti on koko perheen uusi suosikki. Rapeaksi paahtuneet perunat ja lohipalat ovat herkkua raikkaan dipin kera. Nappaa resepti talteen!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
perunoita
500 g
kirjolohifileetä
Marinadi
2–3
valkosipulinkynttä
4 rkl
rypsiöljyä
2 tl
paprikajauhetta
1½ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Kastike
1 rku
basilikaa
3 rkl
kapriksia
1 prk (200 g)
ranskankermaa
1 rkl
sitruunanmehua
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Rapea kala-perunapelti ‒ ohje:
- Pese perunat huolellisesti ja lohko ne kattilaan. Keitä miedosti suolatussa vedessä 10 minuuttia. Valuta perunat ja kaada ne uunipellille leivinpaperin päälle.
- Poista lohifileestä nahka ja leikkaa se paloiksi (noin 3 × 3 cm). Siirrä palat kulhoon.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneen kulhoon. Lisää öljy, paprikajauhe, suola ja pippuri. Ota 1 rkl marinadia ja sekoita se lohipalojen joukkoon. Jätä marinoitumaan.
- Kaada loput marinadista perunoiden päälle ja sekoita hyvin. Paista perunoita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Ota pelti uunista ja lisää marinoidut lohipalat. Jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia.
- Valmista kastike. Hienonna basilika ja kaprikset. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Tarjoa kastike kala-perunapellin kanssa.
Vinkki!
Kokeile kirjolohen sijaan haukea, kuhaa tai siikaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat