Maku

Raparperi-limettijuoma

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Raparperinpaloista keitetään ihanan vaaleanpunainen juoma, joka maustetaan limetillä ja aidolla vaniljalla. Raparperi-limettijuoma maistuu helteellä!
GL
MA
MU
4.7
2
Julkaistu: 8.7.2015


Ainekset (6 annosta)

Raparperisiirappi

  • 400 graparperia (paloina, noin 7 dl)
  • 4 dlvettä
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dllimettimehua (vastapuristettua)
  • 1/4 tlaitovaniljajauhetta
  • 2 tllimetin kuorta

Lisäksi

  • jäitä, tonicia tai kivennäisvettä, tuoretta limettiä
Tulosta

Valmista raparperisiirappi. Voit tehdä sen jääkaappiin jo muutamaa päivää ennen tarjoamista.

Kuori raparperit ohuelti. Paloittele varret.

Mittaa kattilaan raparperinpalat, vesi, sokeri, limettimehu, vanilja ja limetinkuori.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes raparperi pehmenee.

Siivilöi seos. Anna siirapin jäähtyä ja siirrä peitettynä jääkaappiin. Jäljelle jääneen raparperisoseen voit hyödyntää leivonnassa.

Annostele laseihin jäitä. Lisää päälle raparperisiirappia sekä tonic- tai kivennäisvettä. Koristele halutessasi limetinlohkoilla.

2 kommenttia