


Raparperi-limejuoma
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Raparperinpaloista keitetään ihanan vaaleanpunainen juoma, joka maustetaan limellä ja aidolla vaniljalla. Raparperi-limejuoma maistuu helteellä!
Reseptin ainekset
6 annosta
Raparperisiirappi
400 g
raparperia (paloina, noin 7 dl)
4 dl
vettä
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
limen mehua (vastapuristettua)
1/4 tl
aitovaniljajauhetta
2 tl
limen kuorta
Lisäksi
jäitä, tonicia tai kivennäisvettä, tuoretta limettiä
Valmista raparperisiirappi. Voit tehdä sen jääkaappiin jo muutamaa päivää ennen tarjoamista.
Kuori raparperit ohuelti. Paloittele varret.
Mittaa kattilaan raparperinpalat, vesi, sokeri, limen mehu, vanilja ja limen kuori.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes raparperi pehmenee.
Siivilöi seos. Anna siirapin jäähtyä ja siirrä peitettynä jääkaappiin. Jäljelle jääneen raparperisoseen voit hyödyntää leivonnassa.
Annostele laseihin jäitä. Lisää päälle raparperisiirappia sekä tonic- tai kivennäisvettä. Koristele halutessasi limelohkoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat