Maku

Raparperi-limejuoma

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Raparperinpaloista keitetään ihanan vaaleanpunainen juoma, joka maustetaan limellä ja aidolla vaniljalla. Raparperi-limejuoma maistuu helteellä!
GL
MA
MU
LA
KA
VE
4.7
2
Julkaistu 8.7.2015


Reseptin ainekset (6 annosta)

Raparperisiirappi

  • 400 graparperia (paloina, noin 7 dl)
  • 4 dlvettä
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dllimen mehua (vastapuristettua)
  • 1/4 tlaitovaniljajauhetta
  • 2 tllimen kuorta

Lisäksi

  • jäitä, tonicia tai kivennäisvettä, tuoretta limettiä
Tulosta

Valmista raparperisiirappi. Voit tehdä sen jääkaappiin jo muutamaa päivää ennen tarjoamista.

Kuori raparperit ohuelti. Paloittele varret.

Mittaa kattilaan raparperinpalat, vesi, sokeri, limen mehu, vanilja ja limen kuori.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes raparperi pehmenee.

Siivilöi seos. Anna siirapin jäähtyä ja siirrä peitettynä jääkaappiin. Jäljelle jääneen raparperisoseen voit hyödyntää leivonnassa.

Annostele laseihin jäitä. Lisää päälle raparperisiirappia sekä tonic- tai kivennäisvettä. Koristele halutessasi limelohkoilla.

2 kommenttia