Ranskalainen sipulikeitto

35 min
4
0

Ranskalainen sipulikeitto

KA
MU
0
4
Ihanan täyteläinen ja lämmittävä sipulikeitto gratinoidaan rapsakalla paahtoleivällä ja juustolla. Ranskalainen sipulikeitto ei vaadi pitkää raaka-ainelistaa!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 650 gsipulia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 10 dlvettä
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 1/2 rklpunaviinietikkaa
  • 2 tltimjamia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 5 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 100 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista ranskalainen sipulikeitto näin:

Kuori ja viipaloi sipulit.

Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota sipulit.

Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta keitto ja lisää viinietikka ja mausteet.

Anna sipulikeiton kiehua 10 minuuttia.

Jaa sipulikeitto uuninkestäviin keittokulhoihin.

Aseta päälle ranskalaiseen tapaan paahtoleipä ja ripottele pintaan juustoraastetta.

Gratinoi ranskalaisia sipulikeittoja 250 asteisen uunin ylätasolla noin 8 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä