


Ranskalainen sipulikeitto
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Ihanan täyteläinen ja lämmittävä sipulikeitto gratinoidaan rapsakalla paahtoleivällä ja juustolla. Ranskalainen sipulikeitto ei vaadi pitkää raaka-ainelistaa!
Reseptin ainekset
5 annosta
650 g
sipulia
1 rkl
ruokaöljyä
10 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 1/2 rkl
punaviinietikkaa
2 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria
5 kpl
paahtoleipäviipaletta
100 g
juustoa (raasteena)
Valmista ranskalainen sipulikeitto näin:
Kuori ja viipaloi sipulit.
Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota sipulit.
Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta keitto ja lisää viinietikka ja mausteet.
Anna sipulikeiton kiehua 10 minuuttia.
Jaa sipulikeitto uuninkestäviin keittokulhoihin.
Aseta päälle ranskalaiseen tapaan paahtoleipä ja ripottele pintaan juustoraastetta.
Gratinoi ranskalaisia sipulikeittoja 250 asteisen uunin ylätasolla noin 8 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat