Maku

Ranskalainen sinappisilli

24 h 10 min
3.5
0

Ranskalainen sinappisilli

GL
0
3.5
Purkillisesta tavallisia sillipaloja syntyy jalostamalla juhlasilliä. Ranskalainen sinappisilli sopii juhlapöytään vuoden ympäri!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gmaustesilliä (esim. perhe- tai tillisilliä)

Kastike

  • 4-5 kplmaustekurkkuja (pientä, cornichon)
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 rklruohosipulia (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 1 rklmajoneesia
  • 1 tlhunajaa (juoksevaa)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (raastettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

24 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN24 h

Valmista ranskalainen sinappisilli näin:

Kaada sillipalat siivilään, huuhtaise ja valuta hyvin. Puolita palat.

Silppua maustekurkut hyvin pieniksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Lisää joukkoon silli.

Anna ranskalaisen sinappisillin maustua yön yli kylmässä.

Vinkki!

Purkkisillin sijaan voit käyttää sinappisilliin myös matjessillifileitä. 

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä