


Ramenkeitto
30 min
Ramenkeitto on lämmittävä japanilainen nuudelikeitto, joka nautitaan perinteisesti kulhosta ryystämällä. Kun teet ramenkeiton riisinuudeleista, se on gluteeniton. Muussa tapauksessa voit käyttää vehnäpohjaisia ramen-nuudeleita.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
chilipalko (punainen)
3 kpl
kevätsipulia
2 kpl
porkkanaa
50 g
lehtikaalia
2 kpl
maustamattomia broilerinfileitä
1 rkl
rypsiöljyä (paistamiseen)
1 rkl
teriyakikastiketta
100 g
riisinuudeleita
Liemi
1 l
vettä
2 rkl
kasvisfondia
3 rkl
teriyakikastiketta
3 rkl
misotahnaa
Lisäksi
4 kpl
munaa (keitettynä)
1/2 dl
tuoretta korianteria (hienonnettuna)
Keitä ramenkeitto näin:
- Mittaa kattilaan vesi, fondi, teriyakikastike ja misotahna. Keitä kannen alla viitisen minuuttia.
- Viipaloi chili ja kevätsipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat. Poista lehtikaalista paksu ruoti ja suikaloi kaali.
- Paista broilerit pannulla öljyssä kypsiksi. Mausta teriyakikastikkeella. Leikkaa fileet reiluiksi suikaleiksi.
- Lisää liemeen chili, sipulit ja porkkanat. Keitä 5 minuuttia. Lisää riisinuudelit ja lehtikaali ja hauduta vielä 2 minuuttia, kunnes nuudelit pehmenevät.
- Annostele ramenkeitto kulhoihin. Nosta päälle broileriviipaleita ja munanpuolikkaita.
- Viimeistele korianterilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat