Maku

Ramenkeitto

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Ramenkeitto on lämmittävä japanilainen nuudelikeitto, joka nautitaan perinteisesti kulhosta ryystämällä. Kun teet ramenkeiton riisinuudeleista, se on gluteeniton. Muussa tapauksessa voit käyttää vehnäpohjaisia ramen-nuudeleita.
GL
MA
3.8
2
Julkaistu: 28.2.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplchilipalko (punainen)
  • 3 kplkevätsipulia
  • 2 kplporkkanaa
  • 50 glehtikaalia
  • 2 kplmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1 rklrypsiöljyä (paistamiseen)
  • 1 rklteriyakikastiketta
  • 100 griisinuudeleita

Liemi

  • 1 lvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 3 rklteriyakikastiketta
  • 3 rklmisotahnaa

Lisäksi

  • 4 kplmunaa (keitettynä)
  • 1/2 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
Tulosta

Keitä ramenkeitto näin:

  1. Mittaa kattilaan vesi, fondi, teriyakikastike ja misotahna. Keitä kannen alla viitisen minuuttia.
  2. Viipaloi chili ja kevätsipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat. Poista lehtikaalista paksu ruoti ja suikaloi kaali.
  3. Paista broilerit pannulla öljyssä kypsiksi. Mausta teriyakikastikkeella. Leikkaa fileet reiluiksi suikaleiksi.
  4. Lisää liemeen chili, sipulit ja porkkanat. Keitä 5 minuuttia. Lisää riisinuudelit ja lehtikaali ja hauduta vielä 2 minuuttia, kunnes nuudelit pehmenevät.
  5. Annostele ramenkeitto kulhoihin. Nosta päälle broileriviipaleita ja munanpuolikkaita.
  6. Viimeistele korianterilla.
2 kommenttia