


Raikas päärynäsalaatti ja sinihomejuustokastike – makean ja suolaisen pettämätön makupari hurmaa
15 min
Päärynäsalaatti on helppo ja raikas lisuke monenlaiseen käyttötarkoitukseen. Salaatin ja päärynöiden lisäksi makua tuovat granaattiomenan siemenet ja leipäkrutongit.
Reseptin ainekset
4 annosta
Päärynäsalaatti
1–2
romainesalaattiruukkua
1
päärynä
½
granaattiomena
2 dl
leipäkrutonkeja
Sinihomejuustokastike
150 g
ranskankermaa
100 g
sinihomejuustoa
2 tl
dijonsinappia
½ tl
piparkakkumaustetta
Päärynäsalaatti valmistuu näin:
- Huuhtele salaatinlehdet, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja revi lehdet suupaloiksi tarjoiluvadille.
- Kuori päärynä, halkaise ja poista siemenkota ja leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi. Irrottele granaattiomenan siemenet kalvoista. Sekoita salaatinlehtien joukkoon päärynäviipaleet, granaattiomenan siemenet ja leipäkrutongit.
- Sekoita sinihomejuustokastikkeen ainekset kulhossa. Lusikoi kastike päärynäsalaatin joukkoon ja nostele kevyesti sekaisin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat