Kotivinkki

Raikas päärynäsalaatti ja sinihomejuustokastike – makean ja suolaisen pettämätön makupari hurmaa

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Päärynäsalaatti on helppo ja raikas lisuke monenlaiseen käyttötarkoitukseen. Salaatin ja päärynöiden lisäksi makua tuovat granaattiomenan siemenet ja leipäkrutongit.
KA
3.4
0
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (4 annosta)

Päärynäsalaatti

  • 1–2romainesalaattiruukkua
  • 1päärynä
  • ½granaattiomena
  • 2 dlleipäkrutonkeja

Sinihomejuustokastike

  • 150 granskankermaa
  • 100 gsinihomejuustoa
  • 2 tldijonsinappia
  • ½ tlpiparkakkumaustetta
Tulosta

Päärynäsalaatti valmistuu näin:

  1. Huuhtele salaatinlehdet, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja revi lehdet suupaloiksi tarjoiluvadille.
  2. Kuori päärynä, halkaise ja poista siemenkota ja leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi. Irrottele granaattiomenan siemenet kalvoista. Sekoita salaatinlehtien joukkoon päärynäviipaleet, granaattiomenan siemenet ja leipäkrutongit.
  3. Sekoita sinihomejuustokastikkeen ainekset kulhossa. Lusikoi kastike päärynäsalaatin joukkoon ja nostele kevyesti sekaisin.
MITÄ PIDIT?
3.4