Raikas päärynäsalaatti ja sinihomejuustokastike – makean ja suolaisen pettämätön makupari hurmaa
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Päärynäsalaatti on helppo ja raikas lisuke monenlaiseen käyttötarkoitukseen. Salaatin ja päärynöiden lisäksi makua tuovat granaattiomenan siemenet ja leipäkrutongit.
KA
3.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.1.2019

Raikas päärynäsalaatti ja sinihomejuustokastike – makean ja suolaisen pettämätön makupari hurmaa
Reseptin ainekset (4 annosta)
Päärynäsalaatti
- 1–2romainesalaattiruukkua
- 1päärynä
- ½granaattiomena
- 2 dlleipäkrutonkeja
Sinihomejuustokastike
- 150 granskankermaa
- 100 gsinihomejuustoa
- 2 tldijonsinappia
- ½ tlpiparkakkumaustetta
Päärynäsalaatti valmistuu näin:
- Huuhtele salaatinlehdet, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja revi lehdet suupaloiksi tarjoiluvadille.
- Kuori päärynä, halkaise ja poista siemenkota ja leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi. Irrottele granaattiomenan siemenet kalvoista. Sekoita salaatinlehtien joukkoon päärynäviipaleet, granaattiomenan siemenet ja leipäkrutongit.
- Sekoita sinihomejuustokastikkeen ainekset kulhossa. Lusikoi kastike päärynäsalaatin joukkoon ja nostele kevyesti sekaisin.

Papusalaatti – yön yli marinoituneet pavut hurmaavat sinutkin!
Maku

Nopea ja maukas kesäherkku: pottusalaatti savukalalla
Kotivinkki

Kesäkurpitsasalaatti – raikas lisuke, jonka maku viimeistellään sitrusvinegretillä
Kotivinkki

Kreikkalainen salaatti
Maku

Paahdettu punajuuri-klementiinisalaatti
Maku

Kuulostaako pastasalaatti vanhanaikaiselta? Kokeile tätä keväistä versiota
Kotivinkki

Grillattu kana-caesarsalaatti
Maku

Munakoisoa, tummia rypäleitä ja punakaalia! Uunipaahdettu salaatti lumoaa syvillä sävyillä ja herkullisella maulla
Kotivinkki