


Rahkaletut ja kossumustikat
12 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 12 h 0 min
Reseptin ainekset
6 annosta
Kossumustikat
5 dl
mustikoita
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
kirkasta viinaa (Koskenkorvaa)
Rahkaletut
250 g
maitorahkaa
4 kpl
munaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1/2 dl
voita (sulatettuna)
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
Lisäksi
2 dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Tee kossumustikat edellisenä päivänä. Mittaa kulhoon mustikat ja sokerit. Survo seosta hiukan esim. perunasurvimella. Nosta seos jääkaappiin kolmeksi tunniksi mehustumaan. Sekoita joukkoon viina ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tee rahkaletut. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Sulata lettupannun koloissa voita ja paista taikinasta miedolla lämmöllä paksuja pikkulettuja.
Pidä letut lämpiminä esimerkiksi 100-asteisessa uunissa foliolla peitettynä. Paista kaikki letut samaan tapaan.
Sekoita ranskankermaan sokerit.
Nauti rahkalettuja kossumustikoiden ja ranskankerman kanssa.
Vinkki!
Kossumustikat sopivat myös jäätelön seuraan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat