Maku

Rahkaletut ja kossumustikat

12 h 40 min
0
0

Rahkaletut ja kossumustikat

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Kossumustikat

  • 5 dlmustikoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlkirkasta viinaa (Koskenkorvaa)

Rahkaletut

  • 250 gmaitorahkaa
  • 4 kplmunaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlvoita (sulatettuna)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

12 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN12 h

Tee kossumustikat edellisenä päivänä. Mittaa kulhoon mustikat ja sokerit. Survo seosta hiukan esim. perunasurvimella. Nosta seos jääkaappiin kolmeksi tunniksi mehustumaan. Sekoita joukkoon viina ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tee rahkaletut. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Sulata lettupannun koloissa voita ja paista taikinasta miedolla lämmöllä paksuja pikkulettuja.

Pidä letut lämpiminä esimerkiksi 100-asteisessa uunissa foliolla peitettynä. Paista kaikki letut samaan tapaan.

Sekoita ranskankermaan sokerit.

Nauti rahkalettuja kossumustikoiden ja ranskankerman kanssa.

  • Kossumustikat sopivat myös jäätelön seuraan.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä