


Rahkaherkku puolukkakiisselillä
30 min
Reseptin ainekset
15 annosta
Kiisseli
200 g
puolukoita
8 dl
vettä
1 1/2 dl
sokeria
4 rkl
perunajauhoja
1/2 dl
marjalikööriä
Rahka
4 dl
kuohukermaa
500 g
maitorahkaa
1 1/2 dl
sokeria
2 rkl
vaniljasokeria
Pinnalle
50 g
puolukoita
1 dl
tuoretta minttua
Mittaa puolukat ja vesi kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia. Siivilöi ja mittaa, että mehua tulee 9 desiä. Lisää sokeri. Sekoita keskenään perunajauhot ja likööri (tai halutessasi vesi). Lisää seos ohuena nauhana mehuun koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran ja siirrä kattila sivuun.
Ripottele pinnalle sokeria, nosta kansi päälle ja pane kattila kylmään veteen jäähtymään. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit joukkoon. Sekoita sileäksi.
Annostele rahkaseos jälkiruokamaljoihin tai tarjoiluastiaan. Sekoita jäähtynyt kiisseli sileäksi ja kaada se rahkan päälle. Koristele annokset puolukoilla ja mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat