Maku

Rahkaherkku puolukkakiisselillä

30 min
0
0

Rahkaherkku puolukkakiisselillä

GL
MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Kiisseli

  • 200 gpuolukoita
  • 8 dlvettä
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 rklperunajauhoja
  • 1/2 dlmarjalikööriä

Rahka

  • 4 dlkuohukermaa
  • 500 gmaitorahkaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 rklvaniljasokeria

Pinnalle

  • 50 gpuolukoita
  • 1 dltuoretta minttua

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mittaa puolukat ja vesi kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia. Siivilöi ja mittaa, että mehua tulee 9 desiä. Lisää sokeri. Sekoita keskenään perunajauhot ja likööri (tai halutessasi vesi). Lisää seos ohuena nauhana mehuun koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran ja siirrä kattila sivuun.

Ripottele pinnalle sokeria, nosta kansi päälle ja pane kattila kylmään veteen jäähtymään. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit joukkoon. Sekoita sileäksi.

Annostele rahkaseos jälkiruokamaljoihin tai tarjoiluastiaan. Sekoita jäähtynyt kiisseli sileäksi ja kaada se rahkan päälle. Koristele annokset puolukoilla ja mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä