


Keveämpi lasse
Raejuustolasagne – vähän kevyempi ja enemmän proteiinia sisältävä versio lasagnesta tehdään raejuustosta
1 h 25 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 55 min
Raejuusto sulaa sopivasti lasagnekerrosten väliin. Vuoalliseen uppoaa myös reilu satsi pinaattia ja kuitupitoisia täysjyvälevyjä.
Reseptin ainekset
4 annosta
9–12
täysjyvälasagnelevyä (munaton)
Jauhelihakastike
1
keskikokoinen sipuli
1–2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
400 g
naudan (paisti)jauhelihaa
2 tlk (à 400 g)
yrttitomaattimurskaa
¾ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
chilijauhetta
Pinaatti-raejuustotäyte
2 dl
maitoa
2 ps (à 300 g)
pakastelehtipinaattia (tai tuoretta pinaattia)
400 g
raejuustoa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Raejuustolasagne – ohje:
- Valmista jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattimurskat ja mausteet ja hauduta 10 minuuttia.
- Valmista pinaatti-raejuustotäyte. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Lisää pinaatit ja anna niiden sulaa. Lisää raejuusto ja mausteet ja siirrä kattila liedeltä.
- Levitä voidellun lasagnevuoan (noin 20 × 30 cm) pohjalle ensin jauhelihakastiketta. Asettele päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle ensin jauhelihakastiketta ja sitten pinaatti-raejuustotäytettä. Kokoa seuraavat kerrokset samoin niin, että päällimmäiseksi tulevat kastikekerrokset.
- Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia paiston jälkeen.
Vinkki!
Kasvisversion voit tehdä kasvisjauhiksesta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat