Maku

Raakapatukat – tee trendikäs välipala itse

2 h 15 min
GL
MA
MU
5
0

Raakapatukat kannattaa tehdä itse, sillä siten säästät rutkasti rahaa. Valitse raakapatukoihin omia lempipähkinöitäsi ja lisää seuraksi makeita aprikooseja, kookosta ja kirpsakkaa sitruunaa.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää

Ainekset (15 kpl)

Raakapatukat

  • 2 dlsaksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  • 2 dlkurpitsansiemeniä (tai muita siemeniä / pähkinöitä)
  • 4 dlkuivattua aprikoosia
  • 2 1/2 dlkookoshiutaleita (raaka)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1 rklsiirappia (agave)
  • 1 rklkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)

Lisäksi

  • 3 rklkookoshiutaleita

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Raakapatukat tehdään näin:

  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi.
  2. Vuoraa reunallinen uunipelti (38 cm x 25 cm) leivinpaperilla.
  3. Ripottele sille kookoshiutaleita.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja painele tasaiseksi.
  5. Painele pinnalle vielä kookos­hiutaleita ja nosta vuoka jähmet­tymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
  6. Leikkaa massasta patukoita.
  7. Säilytä jääkaapissa. Kääräise patukat paperiin ja nappaa evääksi.

Vinkki!

Käytä aprikoosien tilalla taateleita ja saat erilaiset patukat.

MITÄ PIDIT?
5