Maku

Raakapatukat – tee trendikäs välipala itse

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Raakapatukat kannattaa tehdä itse, sillä siten säästät rutkasti rahaa. Valitse raakapatukoihin omia lempipähkinöitäsi ja lisää seuraksi makeita aprikooseja, kookosta ja kirpsakkaa sitruunaa.
GL
MA
MU
4.9
0
Julkaistu: 15.10.2018


Ainekset (15 kpl)

Raakapatukat

  • 2 dlsaksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  • 2 dlkurpitsansiemeniä (tai muita siemeniä / pähkinöitä)
  • 4 dlkuivattua aprikoosia
  • 2 1/2 dlkookoshiutaleita (raaka)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1 rklsiirappia (agave)
  • 1 rklkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)

Lisäksi

  • 3 rklkookoshiutaleita
Tulosta

Raakapatukat tehdään näin:

  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi.
  2. Vuoraa reunallinen uunipelti (38 cm x 25 cm) leivinpaperilla.
  3. Ripottele sille kookoshiutaleita.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja painele tasaiseksi.
  5. Painele pinnalle vielä kookos­hiutaleita ja nosta vuoka jähmet­tymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
  6. Leikkaa massasta patukoita.
  7. Säilytä jääkaapissa. Kääräise patukat paperiin ja nappaa evääksi.

Vinkki!

Käytä aprikoosien tilalla taateleita ja saat erilaiset patukat.

MITÄ PIDIT?
4.86
Kommentoi »