Raakapatukat – tee trendikäs välipala itse
2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h Raakapatukat kannattaa tehdä itse, sillä siten säästät rutkasti rahaa. Valitse raakapatukoihin omia lempipähkinöitäsi ja lisää seuraksi makeita aprikooseja, kookosta ja kirpsakkaa sitruunaa.
GL
MA
MU
4.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.10.2018

Raakapatukat – tee trendikäs välipala itse
Ainekset (15 kpl)
Raakapatukat
- 2 dlsaksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
- 2 dlkurpitsansiemeniä (tai muita siemeniä / pähkinöitä)
- 4 dlkuivattua aprikoosia
- 2 1/2 dlkookoshiutaleita (raaka)
- 1/2 dlsitruunamehua
- 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
- 1 rklsiirappia (agave)
- 1 rklkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
Lisäksi
- 3 rklkookoshiutaleita
Raakapatukat tehdään näin:
- Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi.
- Vuoraa reunallinen uunipelti (38 cm x 25 cm) leivinpaperilla.
- Ripottele sille kookoshiutaleita.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle ja painele tasaiseksi.
- Painele pinnalle vielä kookoshiutaleita ja nosta vuoka jähmettymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Leikkaa massasta patukoita.
- Säilytä jääkaapissa. Kääräise patukat paperiin ja nappaa evääksi.
Vinkki!
Käytä aprikoosien tilalla taateleita ja saat erilaiset patukat.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.86