Maku

Raakamakkarat ja perunapaistos (Sausages and Hash Browns)

25 min
4
0

Raakamakkarat ja perunapaistos (Sausages and Hash Browns)

Teksti Filip Forsberg, Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 6 kplperunaa (suurta Rosamundaa)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 tltimjamia
  • 1000 graakamakkaraa

Lisäksi

  • Paistamiseen rypsiöljyä ja voita

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuori ja raasta perunat karkeaksi. Ripottele raasteeseen suolaa.

Purista perunaraaste mahdollisimman kuivaksi, joko perunalumipusertimessa tai puhtaan keittiöpyyhkeen välissä.

Kuumenna rypsiöljy pannussa. Levitä pannuun ohut kerros perunaraastetta. Tällä ohjeella saat noin 3 isoa perunapaistosta.

Paista keskilämmöllä rapeaksi ja kauniin väriseksi, molemmilta puolilta. Lisää paistamisen lopussa pannuun hieman voita.

Ota raakamakkarat huoneenlämpöön noin puoli tuntia etukäteen. Pistele haarukalla. Paista omassa rasvassaan tai öljytilkassa kauniinvärisiksi ja kypsiksi. Pidä lämpimänä kannen alla.

Tarjoa raakamakkaroita perunapaistoksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä