Puuroleipä

2 h 20 min
4.4
0

Puuroleipä

MA
MU
0
4.4
Fiksu leipoja upottaa aamupuuron jämät taikinaan. Palkkioksi saa mehevän puuroleivän ja hyvän mielen ruokahävikin pienenemisestä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 3 1/2 dlvettä
  • 1 kplkuivahiivaa (pussi)
  • 2 dlkaurapuuroa (kylmää, veteen tehtyä)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
  • 1-2 tlsuolaa

Pinnalle

  • 1/2 dlkaurahiutaleita

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Valmista puuroleipä näin:

Sekoita hiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kylmä puuro ja pari desiä jauhoja. Sekoita, kunnes puuro on sekoittunut nesteeseen tasaisesti. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja peitä liinalla.

Kun taikinajuuri 10–15 minuutin kuluttua kuplii, vaivaa joukkoon loput jauhot ja suola.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia.

Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pienempää leipää.

Nosta ne leivinpaperin päälle pellille ja taputtele pintaan kaurahiutaleita.

Kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

Paista puuroleipää 200-asteisessa uunissa leipien koosta riippuen 40–50 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä