Maku

Puuroleipä

2 h 20 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
1 h 45 min
Fiksu leipoja upottaa aamupuuron jämät taikinaan. Palkkioksi saa mehevän puuroleivän ja hyvän mielen ruokahävikin pienenemisestä.
MA
MU
3.8
2
Julkaistu: 2.9.2016


Ainekset (1 kpl)

  • 3 1/2 dlvettä
  • 1 kplkuivahiivaa (pussi)
  • 2 dlkaurapuuroa (kylmää, veteen tehtyä)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
  • 1-2 tlsuolaa

Pinnalle

  • 1/2 dlkaurahiutaleita
Tulosta

Valmista puuroleipä näin:

Sekoita hiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kylmä puuro ja pari desiä jauhoja. Sekoita, kunnes puuro on sekoittunut nesteeseen tasaisesti. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja peitä liinalla.

Kun taikinajuuri 10–15 minuutin kuluttua kuplii, vaivaa joukkoon loput jauhot ja suola.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia.

Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pienempää leipää.

Nosta ne leivinpaperin päälle pellille ja taputtele pintaan kaurahiutaleita.

Kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

Paista puuroleipää 200-asteisessa uunissa leipien koosta riippuen 40–50 minuuttia.

2 kommenttia