Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Puuroleipä

2 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 45 min

Fiksu leipoja upottaa aamupuuron jämät taikinaan. Palkkioksi saa mehevän puuroleivän ja hyvän mielen ruokahävikin pienenemisestä.

2.9.2016
Reseptin ainekset
1 kpl
3 1/2 dl
vettä
1 kpl
kuivahiivaa (pussi)
2 dl
kaurapuuroa (kylmää, veteen tehtyä)
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurajauhoja (esim. Myllärin)
1-2 tl
suolaa
Pinnalle
1/2 dl
kaurahiutaleita

Valmista puuroleipä näin:

Sekoita hiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kylmä puuro ja pari desiä jauhoja. Sekoita, kunnes puuro on sekoittunut nesteeseen tasaisesti. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja peitä liinalla.

Kun taikinajuuri 10–15 minuutin kuluttua kuplii, vaivaa joukkoon loput jauhot ja suola.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia.

Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pienempää leipää.

Nosta ne leivinpaperin päälle pellille ja taputtele pintaan kaurahiutaleita.

Kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

Paista puuroleipää 200-asteisessa uunissa leipien koosta riippuen 40–50 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt