


Pastan jalanjäljillä
Puttanesca-risottoa on pakko kokeilla! Tutun pastan makumaailma toimii täydellisesti myös risotossa
40 min
Puttanesca-risoton ainekset ovat niin simppelit, että ne saattavat jo löytyä keittiöstäsi. Tuttu makumaailma herää uuteen eloon, kun teet pastan sijaan risoton.
Reseptin ainekset
4
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 dl
aurinkokuvattuja tomaatteja
4 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 dl
kivettömiä kalamataoliiveja
2 rkl
kapriksia
125 g
parmesaanijuustoa
1 l
kasvislientä
4
sardellifileetä
2 rkl
tomaattipyreetä
4 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä
1/2 tl
mustapippuria
basilikaa (koristeluun)
Puttanesca-risotto – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ota 4 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä talteen ja hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit. Viipaloi oliivit ja hienonna kaprikset kevyesti. Raasta parmesaanijuusto. Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
- Kuumenna aurinkokuivattujen tomaattien öljy kasarissa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää valutetut sardellifileet, aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattipyree. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi.
- Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna kypsyä miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä, kunnes riisi on kypsää.
- Lisää lopuksi oliivit, kaprikset ja parmesaanijuusto. Mausta mustapippurilla ja tar vittaessa suolalla. Viimeistele halutessasi tuoreella basilikalla. Tarjoa risotto heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat