Kotivinkki

Pustan lihakeitto

3 h 10 min
0
0

Pustan lihakeitto

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 750 gnaudan keittolihaa tai kulmapaistia kuutioituna (etuselkää tai lapaa)
  • 1¼ llihalientä tai vettä
  • ½ dlmakeaa chilikastiketta
  • 1sipuli
  • 20mustapippuria
  • 3laakerinlehteä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlchilijauhetta
  • 6kiinteää perunaa
  • 4tomaattia
  • 1punainen paprika
  • tuoretta persiljaa

Lisäksi:

  • 1½ dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 tlpiparjuuriraastetta (putkilosta)
  • ripaussuolaa
  • mustapippuria

Tee näin

3 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 45 min

1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. 

2. Mittaa kattilaan liha liemi, chilikastike ja kuorittu, lohkottu sipuli sekä mausteet. Kumoa lihat kattilaan. Keitä kypsäksi ja mureaksi tavallisessa kattilassa noin 1,5 tuntia tai kypsennä painekattilassa ohjeiden mukaisesti noin 25 minuuttia. 

3. Kuori perunat, huuhdo tomaatit ja paprika. Paloittele kaikki kuutioiksi ja lisää kattilaan. Hauduta vielä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Painekeittimessä noin 7 minuuttia. 

4. Tarkista maku ja lisää mausteita tai nestettä tarvittaessa. Ripottele päälle persiljasilppua ja tarjoa lisänä piparjuuri-ranskankermaa sekä hyvää leipää.

Vinkki!

Hyvin hautunut keittoliha hajoaa kielelle ja maistuu kaikille. Säädä tulisuus chilillä oman makusi mukaiseksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä