


Pursotettava murotaikina
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Pursotettavasta murotaikinasta leivot helposti suussasulavia pikkuleipiä: sydämiä, tankoja, ässiä, kransseja, hevosenkenkiä tai ruusuja.
Reseptin ainekset
noin 50 kpl
Pursotettava murotaikina
200 g
voita
1 1/4 dl
sokeria
1
muna
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Pursotettava murotaikina valmistuu näin:
- Pehmitä voi mikroaaltouunissa (rasvan tulee olla tässä tapauksessa hyvin pehmeää, jotta taikinan pursottaminen onnistuu). Vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
- Pursota taikinasta keskikokoisella (6 mm) tähtityllalla ässiä, sydämiä, tankoja tai ympyröitä leivinpaperoidulle pellille.
- Paista pikkuleivät 200-asteisessa uunissa keskitasoa ylempänä. Tarkkaile paistumista: Pienten pikkuleipien paistoaika on 5–6 minuuttia, keskikokoisten 7–8 minuuttia.
Voit koristella pursotettavasta murotaikinasta tehdyt pikkuleivät kaneli-sokeriseoksella, manteli- tai pähkinärouheella ennen paistamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat